Samandağ Cemevi Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, son günlerde yaşanan Türkiye’ de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “Alevi” aday tartışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.
Cemevi Deneği Yönetim Kurulu adına Dernek Başkanı Kenan Kahlıoğulları, yaptığı açıklamada; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ nun adaylığı üzerinden yapılan bu tartışmanın rencide edici olduğunu belirtti.
Kahlıoğulları, açıklamasında “Tarihi süreç içinde geçmişten bugüne kadar ve bugünde devam eden ayrıştırma, ötekileştirmeye, katliamlara, baskıya uğramış olan biz Aleviler bu günde bu sürecin içinde olmak istemiyoruz. Aleviler her türlü temsiliyet hakkına sahiptir. Ulusal ve uluslararası alanda çeşitli başarılara imza atmışlardır. Spor, sanat, bilim ve birçok branşta çok başarılı olan alevi insanları görmek mümkündür. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerinden yapılan bu tartışma rencide edicidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her bireyde her türlü mevki ve makama gelme hakkına sahiptir. Yasalar önünde bütün vatandaşlar eşittir. Milletvekili Ahmet Şık ‘ın iyi niyetinden şüphemiz yoktur. Sayın Şık üzerinden yapılan bu tartışma bazı algıların yıkılmadığını göstermektedir. Bu algılar yıkılmalıdır. 
Siyasi tartışmalar etnik köken, dini aidiyet üzerinden yapılmamalıdır. Bizler Cumhurbaşkanı adayı tartışmalarının çağdaş, laik, demokratik ve ilerici düşünceye sahip olan, ülkemizin aydınlık geleceğine hizmet edecek bir aday profli üzerinden yapılmasını isteriz. Ayrıştırmayan, ötekileştirmeyen bir aday üzerinden yapılmasını isteriz. Cumhurbaşkanı adayı Alevi, Sünni, Hıristiyan, Musevi, ateist, deist dini aidiyeti ne olursa olsun. Bu aidiyetler üzerinden değil, ilkeler üzerinden, siyasi, insani duruşu üzerinden değerlendirilmelidir.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim