27 ve 29 Ağustos 2021 tarihleri arasında Defne Kültür ve Sanat Festivali gerçekleştirilecek. 
 Hatay Dernekler Platformu Federasyonu (HADFER) katkılarıyla yapılacak olan festivale herkesi davet ederek dayanışmanın bir yaşam felsefesi olduğunu ifade eden HADFER Başkanı Ali Kılıç, “Her insan ve doğal olarak toplumlar kaliteli bir yaşam için, mutlu ve huzurlu olmak için çalışır, çabalarlar. Tarihimizi, geçmişimizi, kültürümüzü iyi idrak etmiş bu kadim şehrin insanları olarak paylaşımın, dayanışmanın başta bizler olmak üzere her birey, canlı ve doğa için gerekli olduğu gerçeği ile zamanımızdan, ailelerimizden, işimizden ödün vererek bu sevgi yumağını oluşturduk. Kolektif bir çalışma ile bir misyon üstlenmiş bulunmaktayız. İmkânı olanla olmayanın ekmeğini paylaşmasına teşviktir sevdamız.
Hayat paylaşıldıkça güzeldir ve anlamlıdır şiarı ile hareket ediyoruz. Dayanışma belirli bir zamana bağlı bir durum değildir. Her zamanın ve farklı olayları ve durumları karşısında durabilmek için hepimizin giymesi gereken bir zırhtır. Dayanışma bir yaşam felsefesidir. Asıl amacımız da bir şeyler yaparken bu kültürün yayılmasıdır.” dedi.
Yapılacak olan Defne Kültür ve Sanat Festivali’nin sahiplenilmesi gerektiğini belirten HADFER Başkanı Ali Kılıç, “2 yıldır pandeminin insanlığa yaşattığı maddi ve manevi en ağır şartlarda, insanların yüzünden kaybolan sevinci, tebessümü ve umudu var etmek için yaşamın her alanında dayanışma şart diyoruz. Umutları yeşertmek için öncelikle umutsuzluk ile mücadele etmek gerekir.  Bunun içinde ruhlarımızı sanatla, kültürel faaliyetlerle ve müzikle besleyelim dedik. Halkımızın buna çok ihtiyacı olduğunu biliyoruz. 1 buçuk yıl boyunca bu tür sosyal ve kültürel aktiviteler çok kısıtlı yapılabildi.
Onun için böyle bir organizasyon gerekliydi. Tüm gerekli prosedür ve izinleri aldık. Hazırlıklarımız tam hız devam ediyor. Festivalimiz ücretsiz olduğu için tüm giderleri halkımızın duyarlı insanlarından, sponsor destekleriyle ve dayanışma ile karşılamaya çalışıyoruz. Bu festival bizim değil! Bu sizin, hepimizindir. Bunun sahiplenilmesi gerektiğine inanıyoruz. Dayanışma yaşatır, olabildiğince dayanışma içinde olalım çağrımız ile herkesi festivalimize davet ediyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.
27 Ağustos 2021 Cuma günü saat 16.00’da Akdeniz Defne Evi’nde Tuba Bozkurt ile başlayacak olan söyleşi programı sonrası akşamında saat 20.00’da Harbiye Hidro Park’ta Orhan Abu Ali, Joker Band ve Nihat Mugil birer konser verecekler. 
Festivalin ikinci günü 28 Ağustos Cumartesi günü saat 16.00’da Akdeniz Defne Evi’nde Türkiye Yazarlar Sendikası ile özel program, saat 18.00’da Prof. Dr. Behiye Bolgül moderatörlüğünde Prof. Dr. Tacettin İnandı ve Dr. Ali Çerkezoğlu’nun katılımıyla bir panel düzenlenecek. Panlin ardından akşam saat 20.00’da Harbiye Hidro Park’ta Umut Harbeli, Semir Ray ve Grup Abdal vatandaşlara konser verecek. Festivalin son günü olan 29 Ağustos Pazar günü saat 16.00’da Akdeniz Defne Evi’nde Gazeteci Ali Yolcu moderatörlüğünde Haber Spikeri İrfan Değirmenci ile bir söyleşi ve ardından 17.30’da Paradigma Tiyatro tarafından çocuk şenliği gerçekleştirilecek.
Festivalin akşam programında ise saat 19.45’te Serdar Yolcu Dans Okulu öğrencileri tarafından Harbiye Hidro Park’ta dans gösteri ve ardından Kaldırım Grubu, Meltem Bingöl ve Suavi konseriyle festival sona erecek.
         
 

Editör: TE Bilişim