CHP Antakya İlçe Başkanı Ümit Kutlu, Gıdada Yüzde %7’lik KDV indiriminin sağlam bir denetim olmadığı müddetçe hiç bir öneminin olmayacağını ifade etti.
“KDV İNDİRİMİNİN BİR ANLAM VE KİFAYETİ OLMAYACAK”
Başkan Kutlu yaptığı açıklamada; “Son bir yıldır ülkemizde gerçekleşen iğneden ipliğe zam kervanından sonra milletimiz tarihinde yaşamadığı bir ekonomik krizle karşı karşıya kaldı. 
Özellikle gıda almakta zorlanan vatandaşlarımız, bin bir zorlukla kazandığı ücretle geçinemiyor; yediğinden içtiğinden kısarak hayatını idame ettirmeye çalışıyor. 
Yaşanılan bu zor süreçte Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sürekli dile getirdiği KDV indiriminin aylar sonra hükümet tarafından yapılması iyi bir adım ama asla yeterli değil. 
KDV indiriminin ardından biliyoruz ki işgüzar bazı büyük market sahipleri gıda ücretlerine ek fiyatlar ekleyeceğinden, KDV indiriminin bir anlam ve kifayeti olmayacaktır. 
Hükümetin çok hızlı bir şekilde sağlam bir denetleme mekanizması ve caydırıcı tedbirler alması gerekmektedir. Bu adımlar çok hızlı bir şekilde atılmalı ve milletimizin en azından gıda ürünlerinde rahat bir nefes alması sağlanmalıdır. 
AKP Hükümetinin artık ülkeyi yönetemediği ve Milletimizin yaşadığı durum apaçık ortadadır “Ülkemizin Refah seviyesi yüksek kişi başı gelirin insana yakışır seviyede yaşam standartına uygun seviyede olması ancak ayağı yere sağlam basan ekonomi politikalarına ve derhal bir seçime ihtiyacı vardır.” dedi.      Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı        

Editör: TE Bilişim