Özel Samandağ Deniz Hastanesi Yöneticileri, Truva Life Otel’de gerçekleştirilen Muhtarlarla dayanışma gecesinde bir araya geldi. 
Gecede; Hastanenin genel yapısı, donanımı, hizmetleri ve doktorları hakkında bilgileri içeren anlatıldığı slayt gösterimi yapıldı.
Deniz Hastanesi Başhekimi ve Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Murat Şefikoğulları, konuşmasında; hastanenin kuruluş aşamasını, Faaliyetlerini, geleceğe dair hedeflerini ve bu hedefleri gerçekleştirmede muhtarlarla dayanışmanın önemine vurgu yaptı.
Başhekim Şefikoğulları, Hatay’da yılda 4 bin, 5 bin kişi il dışına yoğun bakım ihtiyacını gidermek için gittiğini, bu sorunu giderebilmek için çalışmalara başladıklarını belirterek “Acaba bir hastane nasıl olur sorusuna bütün bunlara uzun bir liste yaparak çalışmalarımızı gerçekleştirdik. 8 bin metrekarelik bir alana full 47 yoğun bakım ünitesiyle halkımızın isteklerine cevap vermeye çalıştık. Biz bunu yapmalıyız, halkımızın tüm isteklerine cevap verebilmeliyiz. Tedavi için sürekli il dışına çıkan ailelerin çocuklarıyız. Bu sorunu yerinde çözmemiz lazım, biz bunun için çalıştık. Biz hasta dışarı gitsin diye değil, hasta dışarıdan nasıl gelir diye çalışmalar yaptık. Gene ilklerin otopark gibi Antakya merkezinin bir sorunu iken biz otopark sorunumuzu halettik. İlklerden bir tanesi de Hastanenin boyutu, kat yapısı ve Heliport’umuz. (Helikopter Pisti) Helipet’in ticari amaçlı olan Türkiye’ deki sayılı helipetlerden bir tanesi. Sadece Samandağ bölgesine değil, tüm Hatay' a hatta sağlık turizmi kapsamında yabancı ülke vatandaşlarına da hizmet vermeyi hedefleyen, hastaların beklentilerini, hassasiyetlerini çok iyi bilen ve hasta doktor ilişkisinden çok, birer aile ferdiymiş gibi onlara yaklaşacak 250 kişilik profesyonel bir ekibimiz var. Ayrıca Akdeniz bölgesinde bir ilk özelliği taşıyan Uluslararası Havacılık sisteminde kayıtlı lisanslı bir heliport (Helikopter Pisti) bulunmaktadır.
Büyük bir özveri ve emekle, gece gündüz çalışarak zor koşullarda yapımını bitirdiğimiz hastanemizde, halkımızın tüm ihtiyaçlarını en ince ayrıntısına kadar düşündük. Kişiye özel yemek menülerinden, vale hizmetine, Otelcilik hizmetlerinden, call center hizmetlerine kadar planladık. 
Toplam 47 Yeni doğan Yoğun bakım, 4 kardiyoloji yoğun bakım, 23 Erişkin yoğun bakım, tek kişilik hasta odaları, doğumhane ve müşahede odaları ile birlikte 100' e yakın hasta yatağı ile hizmet vereceğiz ancak, 196 yatak sayısına kadar arttırılabilir bir alt yapımız hazır durumda. Tüm branşlarda uzman hekim kadromuz, son teknoloji cihazlarımız, görüntüleme ve laboratuvar hizmetlerimiz, uyku laboratuvarımız ve bina altyapımız ile oldukça iddialıyız. 
Bizim halkımıza, ilimize ve vatan için bunu yaptık aynı zamanda. Bölgemizde olan hadiselere hepimiz tanığız, kimin ne zaman ne olacağı, bir hayat bin cana feda tarzında; bir hayat bizim için kıymetlidir. Yani her baba, her anne, her evlat, her canlı bizim için kıymetlidir. 
Özümüz şudur: düzgün, dürüst, çalışkan, verimli, tavını iyi yapmış insanlar olarak yapmamız lazım. 
Sağlık yönünden mahallelerimizde ki sorunlarınızı bize iletin, anında çözelim.  Muhtarlar Birliği başkanı Mahir beyle bir çalışma yürütüyoruz, halkımıza daha nasıl faydalı oluruz.  Halkımız yollarda perişan olmasın diye uzman doktorlarımızla, personelimizle halkımız için en iyisini yapmaya çalıştık ve yapmaya da devam ediyoruz. Sizlerden gelecek destekle şu an 250 olan işçi sayımız en 5 bin kişilik çalışan çarpı beş 25 bin ailenin istihdamı olan bir konuma getirmek hedefliyoruz.” ifadelerine yer verdi.
DÜNYADA EN KUTSAL GÖREV SAĞLIK SEKTÖRÜDÜR
Samandağ Muhtarlar Birliği Başkanı Mahir Caburoğlu “Sayın değerli muhtarlarımız, Özel Samandağ Deniz hastanesi Yönetim Kurulu ve değerli basın mensupları. Bizleri bir araya getiren Özel Deniz Hastanesi Yönetim Kurulu başkanı ve Baştabibi Murat Şefikoğulları’na teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz pandemi döneminde ilçemizde görev yapan doktor, hemşire ve her kademedeki sağlık personeli, gecesini gündüzüne katarak vatandaşlarımızın sağlıkları için kendi canlarını hiçe sayarak büyük fedakarlıklar yapmışlardır. 
Dünyada en kutsal görev sağlık sektörüdür. Çünkü salgın hastalıklardan bizleri ne cami imamı ne Alevi hocası, nede Hristiyan papazı bizleri kurtardı. Bizleri kurtaran tek sektör sağlık sektöründe görev yapan. Doktor, hemşire ve tüm sağlık çalışanlarıdır. Onlara canı gönülden teşekkür ediyoruz.” dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim