Geçtiğimiz Salı akşamı saat 18: 48’ de merkez üssü Osmaniye’nin Düziçi İlçesi olan Kandilli Rasathanesi ve AFAD’ın açıklamalarına göre 5.1 şiddetinde deprem meydana geldi.
AFAD yaptığı açıklamada Osmaniye, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis’te depremin hissedildiğini ve bu illerde AFAD Müdürlükleri ile yapılan görüşmelerde an itibarıyla, can kaybı veya yaralanma olmadığını bildirdi.
İlçemizde de hissettiğimiz deprem akıllara yeniden “Deprem Toplanma Alanlarımız Nerede?” sorusunu getirdi.
Uzmanlar ilimizin ve Samandağ’ın aktif fay hatları üzerinde yer aldığını ve birinci derece deprem bölgesi olduğumuzu yetkililerin buna göre tedbir alması gerektiği konusunda sık sık uyarılarda bulunuyor.
Doğa olayı olan depremin bir afete dönüşmemesi için deprem toplanma alanları hayati önem taşıyor.
Peki ilçemizde belirlenmiş toplanma alanlarının yerleriyle ilgili asılmış bir tabela var mı? İlçe merkezinde yer alan birkaç toplanma alanının durumu bile tartışılır haldeyken, özellikle merkez dışındaki mahallelerde olası bir depremde vatandaş nerede toplanacak? Bizler bile bilmiyorken vatandaş bunu nereden bilecek?
Depremin her an gerçekleşme ihtimaliyle burun burunayken ve kendini sıklıkla bizlere hatırlatıyorken, sayın yetkililerimizin deprem sonrası ki hayatta kalmayı başarırsak yapacakları afaki söylemlerin de çok bir anlamı olmayacak.
Tedbirin  bir an önce alınması için herkes elini taşın altına koymalı. Yarın çok geç olabilir.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim