Samandağ Belediyesi’nde sözleşmeleri performansları gerekçe gösterilerek sözleşmeleri sona erdirilen 6 emekçi belediye yönetimiyle yaşadıkları süreç hakkında bilgi vermek ve destek istemek için ziyaretlerini sürdürüyor.              
Yılbaşından itibaren işsiz kalacak olan 6 emekçi Türkiye İşçi Partisi( TİP) Samandağ İlçe Başkanlığı ve İyi Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti. 
Belediye Yönetiminin sözleşmelerini yenilemeyerek işsiz bırakacağı 6 emekçi TİP İlçe Başkanı Önder Tam ve İlçe Yönetiminden Ferit Diker ile görüştü.
2019 yılında sözleşmeleri yenilenmeyerek işlerine son verilen ve mahkeme kararıyla işe tekrar dönerek yeniden işsiz kalacak olan; Kenan Kahlıoğlları (sosyolog), İlkan Doğru (bilgisayar öğretmeni), Enver Paşa (mimar), Yücel Aslan (biyolog), Gülşah Değiştirici (inşaat teknikeri), Onur Toprak (kimya mühendisi) yaşadıkları süreç hakkında detaylı bilgi vererek, destek talebinde bulundu. 
Emekçiler adına konuşan Kahlıoğulları, Belediye başkanının ilk göreve geldiği günden itibaren afaki söylemler üzerinden kendilerine yönelik ithamlarda bulunarak, eğitim düzeyine, kalifiye durumuna bakmaksızın farklı görevlendirmelere gittiğini yaşananlara ses çıkarmayarak ekmek derdine düştüklerini ve düzeleceğini umduklarını belirtti. Kahlıoğulları, buna rağmen belediye yönetiminin düzelmek yerine daha da pervasızlaşarak işçilere mobbing uygulamaya ve hatta işlerimize son vermeye kadar götürdüğünü ifade etti. 2021’de mahkeme kararıyla işlerine döndüklerinde de aynı mantıkla devam edildiğini söyledi. 
Bu yapılanların bir anlayışın tezahürü olduğunu belirten Kahlıoğulları,” Bu sadece bize yapılan bir şey değil, başka arkadaşlarımıza da yapılacak, yapılıyor biliyoruz ve yapılmaya devam edecek bunun önüne geçmemiz lazım.” dedi. 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Samandağ İlçe Başkanı Önder Tam “TİP olarak emeğiyle yaşayan her insanın, her emekçinin yanında olacağımızı, her konuda onlarla dayanışma içerisinde olacağımızı bilmenizi istiyoruz.” dedi.
Tam, konuşmasının devamında her dönemde buna benzer sıkıntılar yaşandığını belirterek, eski yönetimleri eleştirdi ve işçilerin örgütlü gücüyle bu sorunların üstesinden gelebileceklerine inandıklarını ifade etti.

İyi Parti İlçe Başkanlığını ziyaret eden sözleşmelerine son veren emekçiler parti binasında İyi Parti İlçe Başkan Vekili Ela Nur Habib ve ilçe yöneticileriyle bir araya geldi.
Burada yaşanılanları anlatan emekçiler, Belediye Başkanının maaşları üzerinden bir algı yaratılmaya çalışıldığını belirterek, maaşlarını Hazine ve Maliye Bakanlığının belirlediğini, belediyenin bu konuda bir belirleyiciliği olmadığını belirttiler. Sırasıyla söz alan 6 emekçi kendilerini tanıtarak, belediye yönetiminin seçildiği günden itibaren yaşadıkları gelişmeleri anlattılar. 
İyi Parti İlçe Başkan vekili Ela Nur Habib, 20 yıldır ülkeyi fakirleştiren bu iktidara karşı mücadele eden CHP rozeti taşıyan Belediye Başkanımızın bu yaptığı haksız, insanların ekmeğiyle oynama durumunu biz kesinlikle kabul etmiyoruz.  Millet İttifakı olarak yanında bulunduğumuz CHP eğer hatalıysa hatalı, haksızsa haksız deriz. 
Şu an Millet İttifakı olarak yan yana bulunduğumuz CHP haksızdır. İnsanları işten çıkarmak bizim kanaatimizce haksızlıktır. Biz bu işin takipçisi olacağız.  Bu konu ile alakalı yanınızdayız. Başkanın da bu yanlıştan bir an önce dönmesini isteriz. “dedi. 
 

Editör: TE Bilişim