Geçtiğimiz hafta Ak Parti Hatay Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman’ın Samandağ ziyareti sırasında yeni Devlet Hastanesi yolu ile ilgili yaptığı paylaşım ilçemiz siyasetinde gerginlik yarattı.
Her ne kadar Ramazan Bayramının araya girmesiyle ortalık yatışmış gibi görünse de Ak Parti ve CHP arasında tartışmalara neden olan Devlet Hastanesi yolu ile ilgili her iki taraf farklı şeyler söylese de hastane açılana kadar bu tartışmalar sürecek gibi görünüyor. 
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ YAYMAN HBB’Yİ SUÇLADI
Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ve Samandağ İlçe Başkanı Semir Özdemir “HBB Hastane Yolunu Yapmıyor!” başlığıyla yaptıkları paylaşımlarda hastane önünde çektikleri videoyu “Samandağ Devlet Hastanesi bitti. Ancak Hatay HBB hastane yolunu yapmamakta ısrar ediyor. Önce “Yol bize ait değil” dediler!. Sonra 2 greyder gönderdiler. Şimdi ise hiçbir şey yapmıyorlar. EXPO’ ya harcadığınız paranın binde biriyle 373mt yolu yapardınız.” İfadelerine yer vererek paylaştı. 
Videoda Milletvekili Yayman “Değerli Hemşehrilerim, görüyorsunuz yine yollardayız. Samandağ ilçe Başkanım, İlçe Sağlık Müdürümüz, teşkilatımızdan arkadaşlarımızla beraber Samandağ Devlet hastanesindeyiz. Burası İdlip’teki bir yol değil, Samandağ Devlet Hastanesinin yolu. Samandağ Devlet hastanesi bitti. Fakat Büyükşehir Belediyesi maalesef yolu yapmadı ve yapmıyor. Buradan bir kez daha soruyoruz. Bu yolu kim yapacak? Hatay Büyükşehir Belediyesi eğer bu yolu yapmıyorsa söylesin biz bunu Ak Parti olarak karayollarına yaptırabiliriz. İstanbul’ da olduğu gibi maalesef yolu yapmayan bir büyükşehir belediyesi var. Ben buradan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekillerine Sesleniyorum ‘Değerli milletvekili arkadaşlarım bu yolun halini görüyorsunuz. Böyle bir yol olabilir mi? böyle bir kamu hizmeti olabilir mi?’ Cumhuriyet Partisi Hatay İl Başkanına sesleniyorum ‘Sayın Başkan, Samandağ’ı cezalandırmak mı istiyorsunuz? Samandağ Devlet Hastanesi bitti. Eğer bizim bitti dememize inanmıyorsanız İl Sağlık Müdürlüğüne, Sağlık Bakanlığına sorun. Yani bu ayıp yakışıyor mu?’ Büyükşehir Belediye Başkanı yakışıyor mu? Ayıp değil mi? bu yolu yapmayacaksanız, yapmayacağınızı söyleyin, yapıyorsanız yapın. Bu ayıp size yeter. Gerçekten Samandağ halkı bunu hak etmiyor. Hatay Halkı bu kötü yönetimi hak etmiyor. EXPO’ ya harcadığınız paranın %1’ ini 372 metre yola harcasanız bu yolu tamamlamış olacaksınız. Ben Hatay halkının dikkatine sunuyorum.” İfadelerine yer verdi.
ABACI VE GÜZELMANSUR’ DAN CEVAP GECİKMEDİ
Milletvekili Yayman’ın bu paylaşımına ilk tepki  Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Turgay Abacı’ dan geldi. Abacı, sosyal medya üzerinden tepkisini “Sayın Yayman ve AKP yöneticileri haftalık olarak devlet hastanesi yolunu dillerine doluyor…
Ancak 4 defa bitirileceğine dair söz verdikleri ve 7 mütahitin iflas ettiği, Samandağ için hayati önemde olan 15 kilometrecik çevre yolunu yüce iktidarlarına rağmen halen bitiremiyorlar. Hastane Yolu için yaptığınız şovları ve canlı yayınları yıllardır bitiremediğiniz çevre yolu için bekliyoruz.” ifadeleriyle paylaştı.
Başka bir tepki de Yayman’ın videosunda seslendiği CHP Hatay Milletvekillerinden Mehmet Güzelmansur’ dan geldi. Güzelmansur, Ak Parti Milletvekili Yayman’ın algı yaratmaya çalıştığını iddia ederek tepkisini şu ifadelerle paylaştı: 
1-Gereği Neden Yapılmıyor? Karayolları Genel Müdürlüğü 5. Bölge Müdürlüğüne, 2021 Ağustos ayında Samandağ Devlet Hastanesine bağlanan karayolu bağlantısında kavşağın yapılması gerektiğini HBB bildirmesine rağmen gereği neden yapılmadı? 2-Sizi Gidi Algıcılar Sizi! Madem Samandağ Devlet Hastanesi bitti diyorsunuz, hastaneyi neden açmıyorsunuz? Halkı neden aldatıyorsunuz? Önce hastanenin eksiklerini hemen tamamlayın, derhal açılması için uğraşın. 3-HBB üstüne düşeni yapmaktadır! İmar yolundaki tüm genişletme çalışmaları yapılmış ve tamamlanmıştır.
Samandağ’ımızda alt yapısı biten caddelerde beton asfalt serimi başlamış durumdadır. 650 metre olan bu güzergahta yapılacaktır.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim