Diyor Pastaneleri Kurucusu ve sahibi Umut Vural, yeniden yaşanan toplu zehirlenme vakaları üzerine basın açıklaması yaptı.
Diyor Pastaneleri sahibi Vural, Samandağ halkına seslendiği açıklamasında, şu an yaşanan zehirlenme vakalarına dikkat çekti, geçtiğimiz günlerde de benzer bir durum yaşandığını vurgulayarak; pastanelerinin haksız yere yıpratıldığını belirtti.
Vural, açıklamasında “Değerli halkımız ben Umut Vural, Diyor pastaneleri kurucusu ve sahibiyim, yurtdışında 21 yıl çalıştıktan sonra bütün sermayemi ülkemize getirmeye ve bütün birikimimle kendi memleketime yatırım yapmaya karar verdim, ilk şubeyi 2008 yılında açtım, dürüst ve iyi niyetli çalışmamız ve Allah’ın yardımıyla kısa zamanda iyi yerlere geldik, kazandığımız parayla tekrar yatırımlar yaptık, yeni şubeler açtık, buradaki amacım daha fazla para kazanmak değil, mümkün olduğunca daha fazla insanımıza iş imkanı sağlamaktı, bugün itibariyle Hatay çapında 8 şubemizde ve yaklaşık olarak 150 işçiyi istihdam ediyoruz. 
Hiçbir zaman daha fazla para kazanma derdine düşmedim, yurtdışından geldiğimde hiç çalışmadan yaşayabileceğim miktarda bir param vardı, ancak benim amacım halkıma daha faydalı olmak ve mümkün olduğunca insanlarımıza iş imkanı sağlamaktı. 
Bunu bilmenizi isterim ki açtığımız günden beri halkımıza en sağlıklı ve en kaliteli ürünleri en uygun fiyatla vermeyi kendimize ilke olarak edindik ve bunu yapmaya devam ediyoruz.
Bizim ürünleri uygun fiyata vermemiz kaliteyi düşürüyor anlamı taşımıyor, bizim fiyat avantajımız 8 şube için toplu alım yaptığımızdan kaynaklanıyor, bütün ürünleri daha uyguna alıyoruz ve kendimize daha az kar bırakarak satış yapıyoruz ve çok satış yaptığımız için de ürünlerimiz kaliteli ve sürekli tazedir. 
Bildiğiniz gibi bir süre önce Samandağ’da toplu bağırsak sendromu, kusma ishal olayları olmuştu ve bu süreçte pastanemiz haksız yere çok yıpratılmıştı. Hastanelere başvuran herkes sanki bizim pastadan zehirlenmiş gibi pastanemiz kasıtlı olarak hedef alınmıştı, özellikle sosyal medyada yıpratılmaya çalışılmıştı. 
İlçe sağlık ekipleri bütün ürünlerimizden numuneler almış, tahlil sonuçları temiz çıkmış ve sorunun Hat-sunun bize tedarik ettiği sudan kaynaklandığı raporlarla belgelenmişti. Rapor Sayın Kaymakamımız tarafından kamuoyuna açıklanmıştı.
Bakın bugünlerde yine Samandağ’da toplu zehirlenme vakaları görülmeye başladı, yüzlerce kişi zehirlenme belirtisiyle hastanelere başvuruyor, sizlere sormak istiyorum bunlarda mı pastadan zehirlendi?
Bugün yaşanan zehirlenmenin şebeke suyundan kaynaklandığını herkes biliyor, aynısını Samandağ halkı o günlerde de yaşadı, bizim yıpratıldığımız zamanda da yine insanlar şebeke suyundan zehirlenmişti ancak olay topluma faklı olarak aksettirildi, özellikle sosyal medyada bazı insanlar bizi haksız olarak hedef gösterdi ve yıpratmaya çalıştılar, evde içtiği sudan rahatsızlanmış olsa bile o gün pasta yiyen her insanı pastadan zehirlenmiş gibi göstermeye çalıştılar, bunu özellikle bilmenizi istiyorum.
Değerli halkımız Hatay’da 8 şubemizle sizlere en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz, bundan hiçbir şüpheniz olmasın, en sağlıklı ve en kaliteli ürünleri en uygun fiyatla her zaman Diyor’da bulacaksınız.
Hepinize saygılarımı sunuyorum.” İfadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim