Hatay  MKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esra Doğru Hüzmeli’nin yer aldığı proje Erasmus hibe desteği almaya hak kazandı.

MKÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esra Doğru Hüzmeli’nin yer aldığı proje  Türkiye genelinde 125 proje içinde Erasmus hibe desteği almaya hak kazanan 21 projeden biri oldu.
Doç. Dr. Hüzmeli’nin yer aldığı “Clinical Key for Electrical Stimulation in Physiotherapy and Rehabilitation (CK4Stim)” başlıklı proje bağımsız dış uzmanlar tarafından yapılan değerlendirilme sonucunda destek alacak 21 projeden biri oldu.
MKÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esra Doğru Hüzmeli, proje hakkında verdiği bilgide; projenin fizyoterapistlerin özel rehabilitasyon gereksinimlerinin yanı sıra sürekli mesleki eğitim - öğretim ile mevcut ve gelecekte ihtiyaç duyulan işe özel becerilerin geliştirilmesini desteklemeyi amaç edindiğini belirtti.
Doç. Dr. Hüzmeli, ayrıca bu projeyle doktorlara ve fizyoterapistlere elektriksel stimülasyon yaklaşımı hakkında gerekli bilgileri sağlayarak, bu bilgiler ışığında fizyoterapistlerin mesleki becerilerini geliştirerek,  hastalara sunulan hizmetin kalitesini artırmayı da hedefledikleri ifade etti.
Toplam bütçesi 4 milyon 278 bin 756,86 TL olan proje ile Avrupa çapında profesyonel ağların gelişimini destekleyerek fizyoterapi ve rehabilitasyonda Avrupa profesyonel eğitimi kapsamında beceri ve temel bilgilerin edinilmesine katkıda bulunulması hedefleniyor. Projede Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Başkent Üniversitesi; Romanya’dan University of Craiova; Litvanya’dan Šiauliai State University of Applied Sciences ve Estonya’dan Tartu Health Care College görev alacak. Ek olarak, Türkiye Fizyoterapistler Derneği ve projede yer alan ülkelerin meslek örgütleri de projenin diğer ortakları arasında bulunuyor.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim