Samandağ Atatürk Ortaokulu 8.G Sınıf öğrencisi Tuana Neşe, kaleme aldığı yazısında doğayla savaşan insanın, kendi sonunu da hazırladığına dikkat çekti.
Genç Kalem Neşe, insanların doğaya verdikleri zarar yüzünden gelecek nesillere bırakacakları bir doğa olmayacağını belirterek, yazısında “Doğayla savaş halindeyiz, eğer kazanırsak kaybedeceğiz” sözü tamamen doğrudur.  
İnsanlar, bu koskoca evrende küçücük bir yer kaplamasına rağmen bencilliği ve vurdumduymazlığı yüzünden sanki doğanın sahibiymiş gibi davranıp her yere istediğini yapabileceğini sanıyor. Şunu bilmiyorlar ki doğa hiçbir zaman mağlup olmaz, yenilmez. 
Doğaya ne yapılırsa yapılsın bu onlara geri dönecektir. Basit bir örnek vereyim: Piknikte kalan bir cam şişe zararsız gibi görünebilir ama üstüne düşen güneş ışınlarını yansıtır ve o ‘’bir şişeden ne olacak’’ dediğimiz şişe orman yangınlarına sebep olur. Ormanlar insanların ciğerleridir yani bu kendi ciğerlerini yakmaktan farksızdır. 
İnsanlar bu şekilde doğayı kaybediyor, doğanın bize sunduğu bu muazzam güzellikleri elinin tersiyle itip zarar vermeye devam ediyor. Her zaman denilen gibi olacak ve doğaya olan ihtiyacımızı onu kaybedince anlayacağız. 
Doğaya zararımız olmasa bencilliğimizi, kibrimizi bir kenara bırakırsak ve doğanın bize sunduğu güzelliklerin farkına varıp onlardan yararlansak hiçbir sorun kalmayacak. İşte savaş tam olarak da burada başlıyor. İnsanlar doğaya elinden geldikçe zarar veriyor. Doğa kendini yenilemeye çalışıyor. Eğer biz kazanır doğa kaybederse asıl kaybedecek olan bizler olacağız ama biz kaybedersek ve doğa kazanırsa insanoğlu sadece kibrini kaybetmiş olacak ve karşılığında yaşayabileceğimiz bir evimiz olacak. 
Şu an belki de yavaş yavaş yok olduğu için farkında değiliz ama yakında gelecek nesillere bırakacak bir doğa olmayacak elimizde. Umarım geri dönüşü olmayacak seviyeye gelmeden fark ederiz ve bunun için bir şeyler yapmaya başlarız.” ifadelerine yer verdi.
 

Editör: TE Bilişim