Samandağ Atatürk Ortaokulu 8.G Sınıf öğrencisi Irmak Emir kaleme aldığı yazıda doğanın yok oluşuna ve insanın yarattığı tahribata dikkat çekti.
8. sınıf öğrencisi genç kalem Emir, doğanın sonunu hazırlayan şeyin insanların bencilce davranışlarından kaynaklandığını belirtti.
Emir, yazısında “Doğayla savaş halindeyiz, eğer kazanırsak kaybedeceğiz.”
         Evet, kazanacağız ama kaybedeceğiz de ve bunun yanında büyük bir bedel ödeyeceğiz, doğayı kaybedeceğiz. Çünkü doğa bize hep iyi yaklaşırken biz ona hep kötülükle karşılık veriyoruz. Doğayı kirletiyoruz, ağaçlarımızı kesiyoruz, nehirlerimizi kurutuyoruz. Bunun acısını şimdi çekmesek de ileride çok çekeceğiz ve bizim bilmediğimiz bir şey var bu doğa bize emanettir.
         Büyüklerimizden bize kalan bu doğayı bizde aynı şekilde gelecek nesilde yeni çocuklarımıza bırakmalıyız. Ama biz bencilce davranıp onları düşünmüyoruz. İnsanlar olarak daha bir çöpü beş adımlık çöp kutusuna atmak yerine üşenip yere atıyoruz. 
İşte böyle biz insanlar doğanın sonu getiriyoruz bu bizim için bir şey ifade etmese de aslında çok büyük sorunlara yol açıyor. Mesela hayvanlar evsiz kalıyor, bitkiler ölüyor, nehirler kuruyor, ağaçlar yok oluyor …. 
Ve bu yüzden temiz bir havaya bile mahrum kalabiliriz. Çünkü ağaçlardan ve bitkilerden gelen oksijeni soluyoruz. Ve ağaçlar kesildikçe, bitkiler kurudukça biz içimize çekecek temiz hava bulamayacağız. 
Doğanın kirlenmesi sadece ağaçların kesilmesiyle, nehirlerin kurumasıyla olmaz. Ormanların tahribi, yangınlar, binaların yapılması, hava kirliliği gibi faktörlerde doğanın yok olmasına sebep olur. Ve eğer böyle giderse enerji kıtlığı, yiyecek kıtlığı ve içecek kıtlığı, besin veren kaynakların kaybolması, canlıların neslinin tükenmesi, biyo çeşitliliğinin azalması gibi şeyler çevre kirliliğinin yani doğanın kirlenmesinin bir sonucudur. 
Doğanın kirlenmesi birçok olaya sebep oluyor ve biz maalesef hala bunun farkında değiliz. Doğanın yok olması dünyanın da yok olması demektir. Çünkü doğanın tükenmesi biyo çeşitliliğinin azalmasına neden olur. Biyo çeşitlilik bir ekosistem, biyom veya tüm dünya da bulunan yaşam formlarının çeşitliliğidir. İnsanların yaşamlarını sürdürebilmesi için yaşadıkları çevrede temiz su ve havanın, verimli toprakların, besinlerin ve diğer gereksinimlerin, kullanacağı çeşitli maddelerin bulunması gerekir.
Evet, maalesef doğanın yok olması insanlığın sonunu getiriyor. Yani eğer biz kazanırsak kaybedeceğiz sözü, eğer biz kazanırsak öleceğiz anlamına gelmektedir. Doğanın yok olmasına sebep olarak kendi sonumuzu getirmeyelim. “ ifadelerine yer verdi.
 

Editör: TE Bilişim