Eğitim-İş Hatay 1 Nolu Şube Yönetim Kurulundan,  Öğretmenlik Meslek Kanunun geri çekilmesi talebiyle  “Öğretmene Saygı” başlıklı basın açıklaması yapılacağı duyuruldu.
31 Ağustos 2022 Çarşamba günü saat:16.00’da Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılacak kitlesel basın açıklamasına herkesin davet edildiği açıklamada “Öğretmene sorulmaya bile lütfedilmeden Saray’ın talimatıyla çıkarılan Öğretmenlik Meslek Kanunu öğretmenlerin çığ gibi büyüyen sorunlarına çare sunmak bir yana dursun, yeni yükler ve hak gaspını beraberinde getirmektedir. 
Bir tenefüs aralığında hazırlanabilecek kadar basit, 12 maddeden ibaret bu kanun ile zaten uzman olan öğretmenlerin uzmanlıkları hiçe sayılmakta, öğretmenlerin mesleklerini icra etmekten doğan mesleki ve özlük hakları yeni şart ve kriterlere bağlanmakta, bu ülkenin tek başöğretmeninin Mustafa Kemal Atatürk olduğu gerçeği görmezden gelinmekte, sözleşmeli ücretli kadrolu diye ayrıştırılan öğretmenler, uzman ve başöğretmen gibi yeni sıfatlarla ayrıştırılmak istenmektedir.
Söz konusu meslek kanunu meclisin gündemine geldiği günden bu yana en gür itirazın sözcüsü Eğitim İş olarak kanunun geri çekilmesi için yoğun bir eylemlilik sürecine giriyoruz. Öğretmene saygı, öğretmenliğe itibar istiyoruz ve alacağız. Sadece eğitim emekçilerinin haklarını gasp etmekle kalmayıp, okullardaki çalışma barışını bozarak tüm eğitim sistemine kabus gibi çökecek olan bu kanuna karşı yükselen haklı itirazımızın daha çok insana ulaşacağını umuyoruz.
Bu eylem planı kapsamında; 
Eğitim İş Hatay 1 Nolu Şube olarak;  31 Ağustos 2022 Çarşamba günü saat:16.00’da Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleştireceğimiz “Öğretmene Saygı” kitlesel basın açıklamamıza üyelerimizi, basınımızı, tüm eğitim sendikalarını, demokratik kitle örgütlerini, velilerimizi ve tüm halkımızı davet ediyoruz.” İfadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim