Eğitim İş, 1 Ekim Cumartesi günü saat 11.00’de 1.Meclis önünden Anıtkabir’e yürüyecekleri ifade edildi. 
Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptali için sorunları birlikte ve daha gür biçimde duyurmak, amacıyla hep birlikte Anıtkabir’e yürüyecekleri duyuruldu. 
Eğitim İş Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Günal Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu “Uzmanlığımızı ve mesleki itibarımızı yok sayan” olarak nitelendiririken Okullarda çalışma barışını bozacak ve kariyer basamakları nedeniyle öğrenciler ile velileri dahi ayrıştıracağı ileri sürdü.
Şube Başkanı Günal, meslektaşlarına “Bugün susarsak yarın çok geç olacak! Gelin, gecikmeyelim!” sloganıyla yaptığı çağrıda şu ifadelere yer verdi. 
Değerli meslektaşlarımız;
Hepinizin bildiği gibi zaten bin bir fedakarlık ve zorlukla icra ettiğimiz mesleğimiz, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun barındırdığı yeni tehlikelerle karşı karşıyadır. 
Uzmanlığımızı ve mesleki itibarımızı yok sayan bu meslek kanunu bizlerin arasına suni rekabet tohumları ekerken, mesleki haklarımızı da yeni şartlara bağlamaktadır. Okullarda çalışma barışını bozacak ve hatta içeriğindeki kariyer basamakları nedeniyle öğrenciler ile velileri dahi ayrıştıracaktır.
Bugün yoksulluk sınırının altında ücret alan, çalışma şartları çağın gerektirdiği biçimde iyileştirilmeyen, zaten kadrolu/ücretli/sözleşmeli diye ayrılan biz eğitim emekçileri için bu kanun, mevcut sorunlarımıza bir iyileştirme getirmediği gibi sırtlarımıza yeni yükler yükleyecektir.
Bu kanun gündeme geldiğinden bu yana barındırdığı tehlikeleri anlatan, haklı itirazı örgütleyen sendikamız Eğitim-İş, sizleri ÖMK başta olmak üzere eğitim emekçisinin tüm sorunlarına karşı başlatacağı Büyük Yürüyüş’e davet etmektedir. Eğitim bir bütün olduğu için, ÖMK’nın tahribatını doğrudan ya da dolaylı olarak yaşayacak olan eğitimin tüm özneleri, yani sadece öğretmenler değil, eğitim kurumlarındaki idari personelden üniversitelerdeki öğretim görevlilerine kadar tüm eğitim emekçileri yürüyüşümüze davetlidir.   
30 Eylül Cuma saat 23.00’de Antakya ve İskenderun’dan hareket edecek,
1 Ekim Cumartesi günü saat 11.00’de 1.Meclis önünden Anıtkabir’e yürüyeceğiz.
-    Gelin; sorunlarımızı birlikte ve daha gür biçimde anlatalım.
-    Gelin; öğretmene saygı, öğretmenliğe itibar isteyelim.
-    Gelin, insanca çalışma koşullarında insanlık onuruna yaraşır ücretler almayı hak ettiğimizi hep beraber haykıralım.
-    Gelin, bu ülkenin tek Başöğretmenine yürüyelim. O’nun unvanında gözümüz olmadığını, ideallerini gerçekleştirmek için sözümüz olduğunu gösterelim.
Bugün susarsak yarın çok geç olacak! Gelin, gecikmeyelim!”
Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: TE Bilişim