Eğitim Sen Samandağ Şubesi Yönetici ve üyeleri Abdullah Cömert Alanında başlattıkları imza kampanyası ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.
Eğitim Sen Samandağ Şubesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne iletilmek üzere başlattığı imza kampanyasının dilekçe metninde Covid-19 salgını süresince çocukların hem sağlık hem de eğitim haklarını sonuna kadar ve sorunsuz kullanabilmeleri için talepleri yer alıyor. 
Türkiye İşçi Partisi(TİP) İlçe yöneticilerinin de destek verdiği İmza Kampanyasıyla ilgili olarak yapılan basın açıklamasını Şube Yönetim Kurulu adına Mesrur Kuh okudu. 
Kuh, açıklamasında “Bilim ve akıl dışı bir salgın yönetimi ile okullarda kovid patlaması yaşanıyor. Üç dönem boyunca okulların kapalı oluşunu iradi olarak değerlendirmeyen bakanlık okullardaki kovid patlamasının yegâne sorumlusudur. Okullarımız hastalık kaynıyor. Okullarımız kalabalık. Okullarımızda hijyen yok. Okullarımız kirlilik içinde… Ne yeterli dezenfektan ne yeterli maske ne yeterli su var. Tuvaletler kirli, bahçe yetersiz. Hizmetli hemen hemen hiç yok. Sınıflar olması gerekenin üç katı kalabalık. Günlük ders süresi ve sayısı sanki kovid yokmuş gibi. Bakanlık doğru söylemiyor. Hiçbir okulumuz hazır değil. “Eğitim bu ülkenin beka sorunudur” derken zerre kadar samimi değil. Özellikle salgın döneminde okulların bütçesi arttırılacağına eğitim bütçesinden kesintiler yaparak israf ve peşkeş harcamaları için kaynak yaratma derdinde olan bu iktidar; devlet okullarını kaderine terk etmiş durumdadır. Son toplu satış sözleşmesi ile yükü ve hayati riski ikiye katlanan eğitim emekçisi sefalete mahkûm edilmiş, idareci sanki tüm bunların müsebbibi ve çözüm merciiymiş gibi çırpınıyor. 
Çıkar yolunu velinin cebinde aramak zorunda kalıyor. Bağış, kaynak kitap, nakil, kayıt, sınıf değişikliği vb. araçlar ile paralı eğitimi olağanlaştırıyor. Bir salgını yönetemeyen bir bakanlık ne için var? Lafa gelince “beka sorunu” diyen, icraatta okulları kaderine terk eden bir bakanlık ne iş yapar? Vergilerimizi toplayanlar, anayasal bir zorunluluğun gereği, bunları sağlamakla mükelleftir. Bunların sağlamaması anayasal suçtur. Bilim ve akıl dışı bir salgın yönetimi ile, okullarımızı kısa zamanda bir kovid toplanma ve topluca yayma merkezlerine çevirdiniz. Yarın bütün çarpıtma ve gündem saptırmalarınıza rağmen sizin bile gizleyemeyeceğiniz oranda hastalık okullarımızdan bütün topluma buradan yayılacak. İdareci, öğretmen ve öğrencilerimiz yoğun şiddette bu virüse maruz kaldığında hiçbir aşı fayda etmeyecek. Öğrencilerimiz her gün bunu evlerine taşıyacak. Ve siz hastalanan ve yitirilen her canımızdan sorumlu olacaksınız. Vicdani ve hukuki hesap vereceksiniz. Lütuf değil vergilerimizin karşılığını istiyoruz! Okullara düzenli ve ihtiyacı kadar ödenek istiyoruz. Eğitim emekçisine insanca yaşayacağı bir ücret istiyoruz. Her okula ihtiyacı kadar hizmetli istiyoruz. 
Yeni okulların yapılmasını istiyoruz. Günlük ders sayısının kovid süresince 5 saat; ders süresinin 30 dakikaya indirilmesini istiyoruz. Kovid süresince gerektiğinde ikili eğitimi de hesaba katarak sınıf mevcutlarının 12’ye indirilmesini istiyoruz. İhtiyaç olan 120 bin kadrolu öğretmen atamasının bir an önce yapılmasını istiyoruz. Her okula bir sağlık ekibi istiyoruz. Öğretmenimize risk tazminatı, idarecimize zorunluluktan velisine gitmeyecek kadar okullara ödenek istiyoruz. Temiz bir okul, sağlıklı bir eğitim ortamı istiyoruz. Beka budur. Varlığınızı borçlu olduğunuz bu halkın evlatlarını, öğrenci ve velilerimizi, bu işin emeğini üstlenen eğitim emekçilerini dinlemek ve taleplerini karşılamak zorundasınız. Varlık sebebiniz bu… Efendilik taslamak, talimat göndermek ve hamaset yapmak değil. Samandağ Eğitim Sen olarak bizler hem eğitim emekçilerinin hem de öğrencilerimizin sağlık ve eğitim hakkından vazgeçmeyecek: sağlıklı, sürdürülebilir bir eğitim-öğretim ortamı sağlanana kadar haklı mücadelemizi sürdüreceğiz.” ifadelerine yer verdi.
Şube Yöneticileri Pazartesi günü başlatılan imza kampanyasının her gün saat 15:00 – 17:00 arasında ve Cuma gününe kadar devam edeceğini belirtti. 

Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim