Eğitim Sen Samandağ Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri  Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu(HBB) üyesi 18 avukatın geçtiğimiz gün görülen mahkemesi ile ilgili açıklama yayımladı.
Eğitim Sen Şube yönetimi ÇHD ve Halkın Hukuk Bürosu avukatlarına toplam 156 yıl üç ay hapis cezası verilmesine savcı tarafından itiraz edildiğini belirterek, açıklamalarında “ Savunmayı savunuyoruz” ifadelerine yer verdiler.
Şube yönetimi davanın savcısı Haluk Tunç, tarafından “Usul ve yasaya aykırı hususları içermesi nedeniyle, yukarıda zikredilen kararın bozulması için temyiz yoluna gidilecektir” diyerek müddeti muhafaza talebinde bulunduğunu belirttiler. 
Açıklamada “Onlar bizim avukatlarımız! 
Soma'da katledilen madencilerin, keyfi bir şekilde işten atılan KHK'lıların, ezilenlerin, sömürülenlerin yani zulme, adaletsizliğe uğrayanların, yoksul halkların avukatları!
Beş yılı aşkın bir süredir, elde hiçbir veri olmaksızın, keyfi bir şekilde hapishanede tutulan avukatlarımıza siyasi iktidar tarafından, siyasi saiklerle, yine keyfi bir şekilde, kendi hukuklarını da çiğneyerek on yıllara varan kararlarla hüküm giydirilmek istenmektedir. 
Halkın öğretmenleri olarak halkın avukatlarına özgürlük istiyoruz!
Savunmayı savunmaya devam edeceğiz!” ifadelerine yer verildi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim