Özel Ekin Koleji ve Satranç Federasyonu Hatay İl Temsilciliği işbirliğinde düzenlenen “19 Mayıs Gençlik Satranç Turnuvası” bu hafta sonu gerçekleştirildi.
Ekin Kolejinde düzenlenen turnuvaya; Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan, Özel Ekin Koleji Genel Müdürü David Çağan, Okul Kurucu Üyeleri, Satranç Federasyonu İl Temsilcileri, Okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Gülistan ve Ekin Koleji Genel Müdürü Çağan’ın açılış hamlesiyle başlayan turnuvalar iki gün sürdü.
Turnuvalar sonunda dereceye giren sporculara ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi. Ödül Töreninde konuşan Özel Ekin Koleji Yönetim Kurulu Üyesi David Çağan, turnuvaya katılan ve emek veren herkese teşekkür ederek  “Ekin Kolejinin Hatay Satranç Federasyonu ile beraber 4. sünü düzenlediğimiz 19 Mayıs Gençlik Satranç Turnuvası ödül törenine hoş geldiniz. Bütün sporcuları,  iki gündür göstermiş oldukları çabadan dolayı huzurunuzda tebrik etmek istiyorum. Ekin Koleji olarak öğrencilerimize kişisel gelişimlerinin bir parçası olan sporu sevdirip hayatlarının bir parçası olması konusunda onları hep teşvik ediyoruz. Okulumuzun sahip olduğu fiziksel olanaklar ile yüzmeden futbola, basketboldan jimnastiğe, voleyboldan satranca kadar daha birçok sporu hakkıyla yapabilme olanağına sahibiz. Okulumuzun zengin akademik, kültürel ve spor olanaklarından daha fazla çocuğun faydalanabilmesi için çocuklarımıza birçok burs olanağı sunmaktayız. Ekin Kolejinin Satranç Turnuvasına katılıp katılım belgesi alan her sporcumuza okulumuz % 25 Eğitim Bursu verecektir. Derece alan sporcularımız da % 60 kadar Eğitim Bursu alabilme olanağını elde etmişlerdir. Hatay Satranç Federasyonuna, değerli hakemlerimize, turnuvamızın başarılı bir şekilde sonuçlanmasını sağlayan bütün teknik ekibe huzurlarınızda teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Sporcular ile iki gün boyunca burada bizlerle beraber olan velilere göstermiş oldukları fedakarlıktan dolayı teşekkür ediyoruz. Eğitime, sanata, spora yapılan yatırımlar ve gösterilen özveriler mutlaka karşılığını fazlasıyla verecektir. Sevgili sporcular turnuvamıza göstermiş olduğunuz ilgi için sizlere teşekkür ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum.  Ekin Kolejinde düzenlenecek diğer turnuvalarda tekrar görüşmek dileğiyle hoşça kalın.” İfadelerine yer verdi. Başarılı sporculara madalya, belge ve ödülleri Özel Ekin Koleji Yönetim Kurulu Üyesi David Çağan, Ali Ünal, Mehmet Karasu ve turnuvada görev yapan hakemler tarafından verildi. Ödül töreni turnuvaya katkılarından ötürü Türkiye Satranç Federasyonu İl Hakem Kurulu As Başkanı Yadigar Perçin ve İl Hakem Kurulu Üyesi Aslan Gürdaş’a plaketlerinin verilmesiyle sona erdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim