CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, yaşanan uzun süreli elektrik kesintilerinin yarattığı mağduriyetle ilgili TEDAŞ Hatay Bölge Müdürü Aydın Şahin’i makamında ziyaret etti.
Ziyaret sırasında CHP Hatay Milletvekili Topal’a Defne İlçe Başkanı Akın Parlakyıldız, Samandağ Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mahir Cebburoğlu, Samandağ ve Defne ilçelerinden bazı mahalle muhtarları eşlik etti.
CHP Milletvekili Serkan Topal ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, randevuyu ivedi bir şekilde aldıkları için bazı muhtarların toplantıya katılamadığını belirterek “Özellikle Samandağ, Defne ve Antakya’nın bazı mahallelerinde yoğunluklu olarak elektrik sıkıntısı yaşanıyor. Vatandaşlarımızın yaşadığı bu sorunu dile getirmek adına Toroslar EDAŞ Bölge Müdürümüz Sayın Aydın Şahin ile bir araya geldik. Yaşanan mağduriyeti dile getirdik. Vatandaşlarımız çok sıkıntı çekti ve ivedilikle bir çözüm bekliyor. Toroslar EDAŞ Bölge Müdürü Sayın Şahin, yapılacak yatırımlar ve trafolar için yer tahsisi gerektiğini sorununun çözülmesi gerektiğini ifade etti. Bu konuyla alakalı gerek mahalle muhtarlarımız, gerek ilçe başkanlarımız, gerek belediye başkanlarımızla elimizden geleni yaparak sorunu bir an önce çözmeye çalışacağız. Bu konuda gösterdiği hassasiyetten dolayı ve bundan sonraki yapılacak çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Sayın Şahin, ancak şunu da ifade etti; özellikle son bir ayda kaçak elektrik kullanımının yoğunlaştığını ve bu yüzden yüklenmenin fazla olduğunu bunun da büyük sıkıntı yaşanmasına sebep olduğu belirtildi. 
Biz yaşanan elektrik sorunu ile ilgili konunun takipçisi olacağız.”dedi.
Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Cebburoğlu, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada “Son günlerde Samandağ’ın bazı bölgelerinde yaşanan uzun süreli elektrik kesintilerinin yarattığı mağduriyeti ortadan kaldırmak için Sayın Milletvekilimiz Serkan Topal ve değerli muhtarlarımız ile Hatay TEDAŞ Bölge Müdürü Aydın Şahin beyefendi ile görüşerek Samandağ’ın sıkıntılarını dile getirdik. Sıkıntıların düzeltileceğine dair söz verildi.” ifadelerine yer verdi.
 

Editör: TE Bilişim