Samandağ Emekli Dayanışması adına İsmail Can, Kadir Ertekin, Naim Özal, İsmet Kımızoğlu ve Mehmet Doğru tarafından yapılan açıklamada, 2022 Ocak emekli ve memur zamları ile emeklilerin bir kez daha mağdur edildiği belirtildi.                           
Samandağ Emekli Dayanışması açıklamasında  “Bu memleketin gelişmişliğinden bahsedenlerin, emekliyi enflasyona ezdirmeyiz diyen yetkililerin 2022 Ocak zammı açıklamasında ne kadar samimiyetsiz oldukları ortaya çıkmıştır. 
Ülkemizdeki 13 milyon emeklinin 10 milyonu açlık sınırının altında bir yaşama mahkum edilirken, 7-8 milyon emekli de ikinci bir ek işte çalışmak zorunda bırakılıyor. 
Bu ülkenin her alanında emeğini vermiş ve emekli olunca rahat edeceğini, saygı görülmeyi bekleyen emeklileri açlık sınırının altında yaşamaya mahkum etmek ülkeyi yönetenlerin bir ayıbıdır. 
Emekliye bunu reva göreneler, bugün devletin çeşitli makamlarında görev yapanlara 2,3,5 yerden huzur hakkı adı altında maaş verenler bunun hesabını nasıl verecekler. 
Emeklilere asgari bir yaşam sunmak isteniyorsa onların temel taleplerini dikkate almak zorundasınız. 
En düşük emekli maaşı asgari ücretle eşitlenmelidir. Emeklilerden sağlık gideri kesintileri kaldırılmalıdır. Emeklilere verilen bayram ikramiyeleri en az maaş kadar olmalıdır. Ulaşım dahil, yaşamın diğer sosyal alanlarında emeklilere pozitif ayrımcılık yapılmalıdır.
Emekliler kimseden lütuf değil hakları olan insanca yaşamı istiyor. Gerçek olmayan TÜİK enflasyon oranı rakamlarını kabul etmiyoruz. Bu rakamlara göre verilen zamlar emekliyi yaşayan ölüye çevirmiştir. ” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim