Samandağ Emekli Dayanışması, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in “zam yok” açıklamasına tepki gösterdi.
Her gün birçok ürüne yapılan zamlar karşısında maaşları eriyen emekliler bayramda bir nebze olsun rahat nefes alabilmek için ikramiyelerine zam bekliyordu.
Samandağ Emekli Dayanışması adına Kadir Ertekin yaptığı basın açıklamasında, “zam yok” demenin 14 milyon emekliyi yok saymak anlamına geldiğini ifade etti.                               
Ertekin, açıklamasında “Yaklaşık 14 milyon emeklinin bayram öncesi beklentisi 2018’ den bu yana ödenen bayram ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağı kararındaydı. Geçen hafta Ankara’ da yapılan emekli mitinginde de emeklilerin yaşam sıkıntıları ve talepleri yüksek sesle dile getirilmişti. İfade edilen sorunları ve talepleri duymak istemeyen yetkililerden ise gelen cevap 14 milyon emeklinin beklentileriyle adeta dalga geçercesine Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ ndan bu yıl emeklinin bayram ikramiyesine zam yok demesi milyonlarca emeklinin hayalleriyle dalga geçilmiş oldu.
     "BİZİMLE DALGA GEÇİYORLAR"
     Yılbaşından bu yana emeklilerde ikramiyelere dair bir beklenti oluşturularak siyasi iktidarın emeklilerle dalga geçercesine ikramiyelere zam yok demesi emeklileri esastan görmezden gelerek yok sayması demektir.
      Yükselen enflasyonla birlikte emeklilerin, zaten kötü olan yaşam standartlarının daha da zorlaştığını ancak emekli olunca emekli yaşamına dahil olanlar anlayabilir. 
      Emeklileri dikkate almama ve yok saymaya devam ediyorlar. Biz emeklilerin de onları dikkate almayacağımız günlerin yaklaştığını unutmasınlar.
      Emekli ikramiyelerine zam yapılmama nedeni kaynak sorunu değil bir tercih sorunudur. Siyasi iktidar tercihini emeklilerden yana değil büyük sermaye şirketlerinden yana yapmaktadır. 
      Biz emekliler olarak bunun cevabını da demokratik zeminde vereceğimizi de bilmelidirler.
    "EMEKLİLERİ YOK SAYANI BİZ DE YOK SAYACAĞIZ"
     Eğer emekliler siyasi iktidarın ve Sayın Bakanın gündeminde değilse;
     Kur korumalı mevduat sahipleri mi?
     İnşaat sektörüne verilecek desteklemeler mi?
     İthalat sektörüne yapılacak indirimler mi?
     Kamu mallarını satmak mı?
     Doğal alanları talan ve tahrip etmek mi?
Gündeminizde olanlar diye soruyoruz.
      Gündeminizde olmayanlar ise asgari ücretliler ve sürekli yoksullaşan halk katmaları.
       Siyasi iktidarın sözcülüğünü yapan Diyanet İşleri Başkanlığı’ nın açıklaması bir kişinin karnını doyurabilmesi için 40 liraya ihtiyacı olduğunu belirtiyor. Bu dört kişilik bir aile için 160 TL demektir. Bir ayda 4800 TL yapıyor.
Asgari ücret bu rakamın altında olduğuna göre asgari ücrette yükseltilmeli, en düşük emekli maaşı da asgari ücret düzeyinde olmalıdır. Ayrıca ikramiyeler de bir maaş tutarında olmalıdır.
      Emeklileri yok sayanı biz de yok sayacağız.
      Örgütlememizin önündeki engelleri de kaldıracağız. 
       Kadim bilgilerimizi, yaşam deneyimimizi ve onurlu duruşumuzu açlıkla terbiye edemezsiniz.
Tüm emeklileri 1 Mayıs’ta dayanışmaya alanlara bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim