İstanbul’da gerçekleştirilen Adalet Nöbeti yürüyüşü sırasında bir polisin HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye tokat atılmasına bir tepki de Hatay’dan geldi.                             HDP Hatay İl Başkanlığı önünde düzenlenen basın açıklamasıyla HDP İstanbul İl Eş Başkanı ve Şırnak Eski Milletvekili Ferhat Encü’ ye polisin tokat atması protesto edildi.
 HDP Hatay İl Örgütü adına Eş Başkanlar Kerem Nalbant ve Hülya Ateş imzasıyla yapılan açıklamada  “ AKP-MHP iktidarının bir yönetim haline getirdiği işkence uygulamaları, ülkede derinleşen adaletsizliğe karşı bugün sokağa çıkan tutsak yakınlarının eylemine yönelik saldırıda bir kez daha kendini gösterdi. “Siz yıkın, mahkeme kararı arkanızdan gelir” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun partimize, Kürt halkına yönelik tehditlerinden güç alan “polis”  tutukluların cezaevlerinde ölüme terk edilmesine karşı gerçekleştirilen Adalet Nöbeti eyleminde, kameralar önünde İstanbul İl Eşbaşkanımız Ferhat Encü’ye tokat atma hadsizliğini göstermiş, tutsak aileleri ve Gençlik Meclisi üyelerimizi işkence ile gözaltına almıştır. 
Hatay da bulunan ‘’ Emek ve Demokrasi ‘’ güçleri olarak bu olayı gerçekleştirenleri ve arkasındaki karanlık güçleri bir kez daha kınadığımızı belirtmek isteriz.
AKP’nin Suç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun verdiği cesaretle bugün İstanbul sokaklarında 12 Eylül faşist cuntasının işkencecileri kılığına bürünenlere buradan bir kez daha belirtiyoruz, işkence uygulamalarına karşı geri adım atmayacağımızı bir kez daha vurguluyoruz. Gözaltı, tutuklama, baskı, saldırılar, ajanlaştırma ve kaçırmalarına karşı geri adım atmayan Kürt halkı ve dostları dün olduğu gibi yarın da AKP iktidarının korkulu rüyası olmaya devam edecektir.
Bugün demokrasi ve hukuk adına ne varsa katlettiniz ve katletmeğe devam ediyorsunuz. Ancak unutmamanız gerekir ki bugün katlettiğiniz demokrasi ve hukuk sistemi yarın en çok size lazım olacağını hatırlatmak isteriz. Bu devranın bir gün mutlak döneceğini, hukuk dışına kim veya kimler çıktıysa gerçek hukuk karşısında yargılanıp hak ettikleri cezayı alacağını tarihe bir not olarak düşmek isteriz.
2023 seçimlerine doğru giderken pervasızlaşan AKP iktidarının bu saldırıları karşısında geri adım atmayacağımızı Hatay’dan bir kez daha vurguluyor ve mücadele azmimizi tüm zamanlardan daha kararlı biçimde sürdüreceğimizden hiç kimsenin zerre kadar bir tereddüdü olmasın. Bu mücadele azmimiz ortak vatanda, demokratik, adil, eşi t ve özgür bir sistemi kuruncaya dek sürecektir.” ifadelerine yer verildi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim