Uluslararası Sağlık Eğitim ve Kültür Turizmi Konfederasyonu ve Defne Belediyesi İş Birliği ile sürdürülecek olan “Engelim, Çalışmama Engel Değil projesi” başladı.
Yürütücülüğünü ve öncülüğünü Uluslararası Sağlık Eğitim ve Kültür Turizmi Konfederasyonu ile Defne Belediyesinin ortak çalışması ile birlikte gerçekleştirilen projenin amaçlarını, faydalarını Uluslararası Sağlık Eğitim ve Kültür Turizmi Konfederasyonu Genel Sekreteri Hürriyet Cemal Özkaynak ile Hatay Temsilcisi Özlem Harbelioğlu, Hatay Gazeteciler Cemiyetinde gerçekleştirilen basın açıklaması ile tanıttı.
Projenin Nihai Hedefi Nitelikli İş Gücüne Katkıda Bulunmaktır
Projenin asıl hedefinin nitelikli işgücüne katkı sağlamak olduğunu söyleyen Genel Sekreter Özkaynak: Amacımız ; “Uluslararası Sağlık Eğitim ve Kültür Turizmi Konfederasyonu ile Defne Belediyesi tarafından yürütülmesi plânlanan eğitim programının işleyişi, organizasyonu, hizmet kalitesi, eğitim plânlaması ve ölçme-değerlendirme süreçleri konularında danışmanlık yapılması, ilgili mesleklerde ki bireylerin nitelikli iş gücüne katılmalarını sağlamak. Faydaları ise; Mesleki yeterliliklerini MYK'dan ve Üniversitelerden aldıkları belgelerle ispatlayan tüm kişiler, bağımsız bir şekilde iş yeri açabilme hakları bulunmakla birlikte, bu kişiler belge sahibi oldukları meslekler konusunda iş yeri açarken başka bir mesleki belgeye de ihtiyaç duymayacaklardır. Projenin nihai hedefi nitelikli iş gücüne katkıda bulunmaktır. İşyeri sahiplerinin, işyeri açmak isteyenlerin ve çalışanların kanuni sorumluluklarına karşı samimi ve sürdürülebilir bir çaba ortaya koymaktır. Bu projeyle Defne Belediyesi sınırları içinde bulunan işverenlere, işyeri açmak isteyen bireylere ve özel sektörde çalışan bireylere cesaret veren yeni bir başlangıç olmasını temenni ediyor” dedi. 
 Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: TE Bilişim