Samandağlı engelli vatandaşlar 10- 16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.                     
Hatay Kan Hastalıkları ve Bedensel Engelliler Koruma Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği(HAKABE-DER) tarafından düzenlenen ve sponsorluğunu Ak Parti Hatay İl Başkan Yardımcısı ve Samandağ Koordinatörü Hasan Arslan’ın yaptığı etkinliğe; İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Menderes Tunç, HAKABE-DER Başkanı Vahit Çay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Eren, İl Sosyal Politikalar Başkanı Durdunaz Horoz, İl Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Battal Murat Hamtaş,  Ak Parti Samandağ İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Meriç Bolatoğlu, Ak Parti İlçe Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Ali Sürmeli ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren HAKABE-DER Başkanı Çay, katılan herkese hoş geldin dileklerinde bulunarak “Bizler, sadece 10- 16 Mayıs engelliler haftasında değil her zaman engelli arkadaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Sorunlarını dile getirmeye, sorunlar çözülene kadar, gelişmiş bir kent olana kadar çalışmaya, mücadeleye devam edeceğiz. Kan hastalıkları konusunda da, kan hastalıklı arkadaşlarımızın her ay kan alma zorunluluğu oluyor. Bu konuda herkesin ailesini kan bağışında bulunmaya davet etmesini, kan bağışı konusunda herkesin farkında olmasını rica ediyoruz. Bu konuda herkesin duyarlı olmasını tekrardan rica ediyoruz.” dedi.
Mustafa Kemal Üniversitesi(MKÜ) Araştırma Hastanesinde görev yapan Hemotolog Doç. Dr. Gül İlhan, böylesi bir organizasyonda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek engelliler haftasını kutladı.
İl Sosyal Politikalar Başkanı Durdunaz Horoz, engelliler haftasını kutlayarak, Türkiye’nin dünyadaki en güçlü sosyal devlet olduğunu belirtti. Horoz, parti olarak engelliler, yaşlılar, gazi ve şehit aileleri ile dezavantajlı gruplar ile ilgili yaptıkları çalışmaların tüm vatandaşlar tarafından yakinen bilindiğini sözlerine ekledi.
İl Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Battal Murat Hamtaş, herkesi selamlayarak organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Hamtaş, EKM olarak sadece engelliler gününde değil her gün engellilerin yanında olduklarını, engellilerin sorunlarını çözme noktasında ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini  vurguladı.
Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Bekar Eren, 20 yıllık Ak Parti İktidarı döneminde engelli bireylere yönelik yaptıkları çalışmaları anlattı. Eren, devrim niteliğinde yaptıkları bu çalışmaları daha da ileriye taşımak için büyük bir gayret gösterdiklerini belirterek, bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti ve engelli vatandaşların günlerini kutladı.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim