Cumhuriyet Halk Partisi’nin Sivas’ta düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı 248 Belediye başkanının katılımıyla gerçekleştirildi.
Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen çalıştaya Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’da katıldı.
Çalıştayın gündem konuları arasında kış döneminde yurttaşların ekonomik yükünü hafifletecek önlemler,                 
seçim çalışmalarında sahanın nasıl kullanılması gerektiği ve sürdürülebilir bütçe hedefi yer aldı. Ayrıca başkanların iş birliği halinde yapabilecekleri projeler değerlendirildi.
ÇALIŞTAYA KILIÇDAROĞLU BAŞKANLIK ETTİ
Çalıştaya başkanlık eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarının bütün engellemelere rağmen, tarih yazdığını söyledi.
Kılıçdaroğlu, yaptığı açılış konuşmasında, Anadolu'nun göbeğinde tarihinin acılarına, sevinçlerine bir anlamda ortak olan bir kentte bulunduklarını belirtti.
Anadolu'nun içerisinin boşaldığını ısrarla dile getirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, fabrikaların kapandığını, çiftçilerin üretemez halde olduğunu, köylünün toprağına, arazisine, hayvanına küstüğünü aktardı. Kılıçdaroğlu, çiftçinin ve beslediği hayvanının aç olduğunu söyleyerek, "Böyle bir ortam varken her birimizin oturup düşünmesi lazım" dedi.
Konuşmasının devamında CHP’li belediye başkanlarının tüm engellemelere rağmen tarih yazdığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "İktidar, belediye başkanlarımızı ayrı bir yere koyuyor, ayrı bir yere derken sizi düşman gibi görüyor. 'Nasıl bunları engellerim' diyor. Bunlar nasıl vatandaşa hizmet edemez hale getirilebilir, bunun arayışı içinde. Ama sizler sağ olun, bütün belediye başkanı arkadaşlarım, bütün engelleri aşarak halka hizmet ediyorsunuz, hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Daha önce söylemiştim, bütün engelleri aşıp halka hizmet etme konusunda olağanüstü çaba harcayan belediye başkanlarımız, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yerel yönetimlerde bir tarih yazıyorlar, tarihimiz hayırlı uğurlu olsun diyorum" diye konuştu.
Genel Başkan’ın açılış konuşmasının ardından CHP’li belediye başkanları, çalıştayın ilk gününde Sivas merkez ve ilçelerinde esnaf ziyaretleri yaparak Sivaslı vatandaşlara projelerini anlattı. İkinci gün ise akşam saatlerine kadar süren çalıştay kapsamında belediye başkanlarının görüş ve önerileri dinlendi. Çalıştayın sona ermesinin ardından ise sonuç bildirgesi yayınlandı.
CHP Belediye Başkanları Çalıştayı'nın sonuç bildirgesini ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun açıkladı. Kuruluşunun 100. yılına giden Türkiye Cumhuriyeti'nin, siyasi iktidarın sorumlu olduğu ağır bir siyasi ve ekonomik buhrandan geçtiğini söyleyen Seyit Torun, ülkede sosyal yardım olmadan ayakta duramayan vatandaşların sayısının en yüksek seviyelere çıktığını belirterek iktidarın krizleri çözmek yerine bunlardan faydalandığını söyledi.
BAŞKAN ERYILMAZ SİVAS ÇALIŞTAYINA KATILDI
Sivas’ ta gerçekleştirilen Belediye Başkanları çalıştayına katılan Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz çalıştayla ilgili bilgi verdi.
Başkan Eryılmaz, yaptığı açıklamada “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığında Türkiye’nin tüm Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanlarının katıldığı "Sivas Belediye Başkanları Çalıştayı" yapılan konuşmalarla tamamlandı.
Önümüzdeki süreçle ilgili önemli değerlendirmelerin yapıldığı çalıştayımızın partimize ve ülkemize hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum.
Her türlü engelleme ve imkansızlıklara rağmen tüm Belediye Başkanlarımızla beraber önemli başarılara imza attık ve atmaya devam ediyoruz. Aynı kararlılıkla ülkemizin refahı ve mutluluğu için çaba göstermeye devam edeceğimizi de belirtmek istiyorum.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim