Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK)  Dönem Sözcüsü Cem Hüzmeli, İktidarın geçim mücadelesi veren halkı korumak yerine, zenginleri, sermayeyi ve bankaları koruduğunu ifade etti. 
HAMOK Dönem Sözcüsü Cem Hüzmeli yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi  
“Halkın Tüm Kesimleri Ekonomik Krizin  Ve Zamların Altında Eziliyor…
2021’de aralıksız devam eden zam yağmuru 2022’nin ilk dakikalarından itibaren zam kasırgasına dönüşmüştür. 2022’nin ilk saatlerinde elektrik, doğalgaz ve akaryakıta yapılan, bu nedenle 2021 enflasyon rakamlarına yansımayan ve yüzde 125’leri bulan fahiş zamlar göz önüne alındığında, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir yoksullaşma tehdidi ile karşı karşıyayız. Yapılan fahiş zamlar hepimizin üzerine kabus gibi çökmüştür. İktidarın döviz kurunun düşmesi ile övündüğü koşullarda yapılan bu zamlarla ekonomik krizin yükü yine halka, emeği ile geçim mücadelesi veren milyonlara yıkılmaktadır.
Fatura Yine Emekçilere, Vatandaşlarımıza kesiliyor…
İktidar bu ağır ekonomik koşullarda geçim mücadelesi veren halkı korumak yerine, zenginleri, sermayeyi ve bankaları koruyor. “Kur Korumalı Vadeli Mevduat Hesabı” gibi icatlarla bankalara ve zenginlere kaynak aktarılırken en ağır faturayı, dar gelirli halkımız ödüyor.
Temel gıda maddelerinde sadece son bir ay içinde yaşanan artış %25’i aşmış, son bir yıldaki artış ise %80’i bulmuştur.  Son bir yılda elektrik %155, doğalgaz %43 zamlanmıştır.
Dört kişilik bir ailenin hem açlık hem de yoksulluk sınırı son bir yılda yüzde 55 artmıştır. Açlık sınırı 4 bin TL’yi, yoksulluk sınırı 13 bin TL’yi aşmıştır.
Yapılan zamlar toplumsal yaşamın her alanını etkileyerek, mal ve hizmet üreten tüm sektörlere de yansıyacaktır. Türkiye genelinde on binlerce meslektaşımız bu zamlar ve enflasyon karşısında ezilmiş, iş yapamaz duruma gelmiştir. 
Elektrik, demir, çimento, bakır gibi temel malzemelerdeki aşırı zamlar, inşaat sektörünü durma noktasına getirmiştir. Yem ve girdi fiyatlarındaki artışlar, hayvancılığı öldürmüş, halkın temel gıdaya ulaşması kısıtlanmıştır. 
Döviz kurundaki artış ve zamlar dolayısıyla, eczanelerde ilaç, hastanelerde bir çok hastalığın tedavisinde kullanılan yaşamsal önemdeki bazı ilaç ve tıbbi malzemeler, ithalata bağımlı diş hekimliğinde kullanılan ürünlerin tedarikinde ciddi güçlüklerin yaşandığına şahit olmaktayız. Kısa süre içerisinde önlem alınmazsa büyük bir sağlık kriziyle karşı karşıya kalacağız.  
İçinde 16 meslek grubunu barındıran ve yaklaşık 10.000 civarında üyeye sahip Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu olarak, toplumun her kesimini etkileyen bu zamlar ivedilikle geri çekilmeli, sosyal devlet anlayışı içerisinde hareket edilmesi gerektiğini ifade ediyoruz.” 
Açıklamada imzası bulunan meslek odaları;
Hatay Barosu, Hatay Diş Hekimleri Odası, Hatay Eczacı Odası, Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Hatay Tabip Odası, Hatay Veteriner Hekimler Odası, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği, TMMOB Harita Ve Kadastro Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği, TMMOB İç Mimarlar Odası Hatay İl Temsilciliği, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi, TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği, TMMOB Mimarlar Odası Hatay Şubesi, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Hatay İl Temsilciliği, TMMOB Şehir Plancıları Odası Hatay İl Temsilciliği”                                 Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim