Daha önce de defalarca okul bölgesi olan yerlerin yollarına öncelik verilmesi için yazdık, çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın taleplerini dile getirdik.
Katıldığı bir programda Samandağ Belediye Başkanı yerel basını okumadığını söylemesine rağmen belki danışmanları iletir diye düşünerek buradan bir kez daha yazıyoruz.                           
Bizi temsil etmek için seçtiklerimiz, talebi gereken yerlere mi iletir, kendileri mi yapar, sorunu el birliğiyle mi çözer bilemeyiz. 
Lakin biz yine yazıyoruz: Amasız fakatsız Okul Bölgesi olan yerlerde yollar bir an önce yapılsın. 
KUŞALANI OKUL YOLU HALKI İSYAN ETTİRDİ
İlçemiz Kuşalanı Mahallesinde anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise bulunan okul bölgesine gidebilmek için kullanılan bozuk yol mahalle sakinlerini isyan ettirdi.
Uzun yıllardır birçok eksiği bulunan ve vatandaşların sabırla çözülmesi için beklediği Kuşalanı Mahallesinde günde yaklaşık 2000 öğrenci,  çok sayıda veli ve öğretmenin gerek yaya, gerek araçla kullandığı yolun durumu içler acısı.
Özellikle yağan yağmurlarla daha da kullanılamaz hale gelen ve özellikle yaya olarak okula gelmek zorunda kalan öğrencileri mağdur eden yol uzun süredir yapılması için bekleniyor.
Yetkililere aktarılması için Mahalle Muhtarına da daha önce başvurduklarını ve gerek büyükşehir, gerek Samandağ Belediyesine sorunla ilgili taleplerini aktardıklarını belirten vatandaşlar, “Defalarca söz verdiler, yapacağız dediler. Gelip çukurlara bir kepçe moloz döküp gittiler. Biz geçici çözüm istemiyoruz.” dediler.
Gazetemize açıklama yapan bir vatandaş, yolun 4 okul tarafından kullanıldığını ve uzun zamandır kötü durumda olduğunu belirterek “Ne yaya geçebiliyoruz, ne de arabayla geçebiliyoruz. Berbat bir halde. Hiç kimse düşünmüyor. Yetkililerden isteğimiz bu yolu en kısa zamanda yaparak hizmet vermelerini rica ediyoruz.” dedi.
Çocuğunu okula götürüp getirmekte olan bir kadın vatandaş, mahallenin çok fazla sorunu olduğunu, ihtiyaçlarının çok büyük olduğunu belirterek “Burası dört okulumuzun tek yolu en kısa zamanda yetkililerin yapmasını rica ediyoruz. Lütfen görülsün, duyulsun. Sesimizi duyun.” dedi.
Söylenecek çok şey olduğunu ifade eden bir başka vatandaş ise “Hiçbir altyapı, hiçbir yol doğru dürüst yapılmamış. Ne içme suyu hiçbir şey yapılmıyor. Vergiler full alınıyor ama basit bir okul yolunu bile yapmıyorlar. Buna itirazımız var. 5-6 aydan beri bekliyoruz hiçbir gelişme yok. Yetkililerden yapmalarını rica ediyoruz.” dedi.
Arkadaşının konuşmasına katılmadığını belirten bir vatandaş, öfkelenerek tepkisini “ Hakkımız olan bir şeyi rica ederek istemiyorum. Kısa bir süre önce tepkimizi protesto ederek göstermiştik. Belki haberiniz olmamıştır. Ben şöyle söyleyeyim. Sayın Lütfü Savaş’a, Sayın Refik Bey’e, onlara “Sayın” dedimse çıksın bozuk yolları saysın. Biz onlara dua ediyoruz aksine beddua etmemiz lazım. Yeter bıktık.” dedi.  
Daha önce konuşan bir vatandaş sözlerini şu şekilde sürdürerek “ Yazık günah, çocuklar perişan biz perişan oluyoruz. Yetkili kimse hangi partiden olursa olsun hepsinde aksaklıklar var. Kişiye şahsa söylemiyoruz. Yetkili kimse Karayolları mı? Belediye mi? Herkes elini taşın altına koysun en kısa zamanda yapılsın.”  Dedi.
Yolun ana yoldan okula kadar çok berbat olduğunu belirten vatandaşlar, Dere kenarında olan yolun korkuluk olmaması yüzünden ayrıca güvenli olmadığını ve aşırı yağmurda temizlenmeyen derenin yolu kapattığını da vurgulayarak bu yolun okula gitmek için tek yol olduğunu ve diğer yolun kapalı olduğunu ifade ettiler. 
Başka bir vatandaş “ Biz bu yolun asfaltlanmasını istiyoruz. Ama Sayın Refik Eryılmaz, bu Kuşalanı halkına üvey evlat muamelesi yapıyor, bu gözle bakıyor. Bir yıldan beri sosyal medyalarda rica ediyoruz çocuklarımız çamur içinde okula gidiyor “lütfen bu yolu asfaltlayın veya parke taşı yapın” “evet yapacağız” dedi. Sözde yılbaşından önce yapacaklardı. Yeni yıl geldi bir ay dolmak üzere. Arkadaşlar diğer yol için talepte bulunmuşlardı “evet yapacağız, tamam yapacağız” dedi gitti Cami yolunu yaptı. Cami yolu çocuklarımızdan daha önemli değil. Oradan kim geçiyor. Buradan öğrencisi, velisi, öğretmeni, müdürü herkes geçiyor bu yoldan. Biz bu yolu kapatalım yetkililerden biri gelsin bize  herkesin ortasında söz versin bu yolun yapılacağına, Kaymakam mı gelir, baş tacı. Belediye Başkanı Refik Eryılmaz mı gelir gelsin kendi gözüyle görsün. Bütün mahallelere gidiyor sosyal medyalarda görüyoruz “biz bu yolu yapıyoruz” diye. Sayın Başkan gelin bizim yollarımızı da görün, yapın. Biz de sizi tebrik edelim, biz de sosyal medyalara çıkalım. Yazık günah değil mi sizce bu yol, yol mu?” dedi.
Bir vatandaş konuşmasında “Oy almaya gelince şöyle yapacağız, böyle yapacağız. Kazanınca biz tanışıyor muyuz? diyorlar. Yazık günah yani.” dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim