Türkiye'de 42 yıllık köklü bir geçmişi olan Final Eğitim Kurumları Samandağ’da bir ilki gerçekleştiriyor. 
Öğrencisi olsun veya olmasın bütün öğrencilere 08:00 ile 18:00 saatleri arasında çalışma ortamı sağlamak amacıyla kütüphanelerini öğrencilerin hizmetine sunuyor. 
Uzun yıllardır ilçemiz eğitim camiası içerisinde yer alan Final Eğitim Kurumları Kurucuları, konu ile ilgili yaptıkları açıklamada “Samandağ Final Eğitim Kurumları olarak 2021- 2022 Eğitim- Öğretim dönemine başlamış bulunmaktayız. Akademik başarıyı ön planda tutan, kaliteli ve sıcak bir eğitim yuvası olan Final Eğitim Kurumları olarak sadece öğretmeye değil, öğrenmeyi öğretmeye; ezberciliğe değil anlamaya, analiz ve sentez yapabilmeye; başarısızlığı değil, başarıyı ölçmeye; tek kaynağa değil, çok farklı kaynaklara; zorlamaya değil, istekli olmaya, istek yaratmaya; korku ve otoriteye değil, sevgiye ve demokratik olmaya önem veriyoruz. Kurumumuzda oluşturduğumuz öğretmen kadromuzu mülakatla seçiyor, ayrıca öğrencilerimizin gelişimi kadar öğretmenlerin de gelişimine büyük önem veriyoruz. Öğrencilerimiz gibi öğretmenlerimizin de başarılarını takip ediyoruz. Final Eğitim Kurumlarında öğretmenler “anlatan” değil “öğretendir.” Hiçbir başarının tesadüf olmadığını biliyor, bilgi ve sevgiye dayalı bir eğitim-öğretim ortamı oluşturuyoruz.  Konu takipli deneme sınavlarımızla, öğrenci gelişim ve takip dosyası oluşturarak velilerimizi bilgilendiriyoruz. Sınava hazırlık konusunda deneyimli öğretmen kadrosunu ve Türkiye'nin eğitim yayıncılığı alanında akademik başarıda söz sahibi olan Final yayınlarını bünyesinde barındıran Final Eğitim Kurumları olarak, öğrencilere bilgiyi depolamaktan çok ona erişme ve kullanma yollarını öğreterek, öğrencilerin okumayı, araştırmayı, keşfetmeyi zevk haline dönüştürebilen, sorumluluk sahibi, özgüveni yüksek, kişisel yeteneklerinin farkında olan, kendisiyle barışık, çevreyle uyumlu, değişime açık, yeniliğe istekli bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Final’ in laboratuvarlarında öğrencilerimiz deneylerle yaparak, yaşayarak öğrenme metodu ile yetişiyor.  Final Eğitim Kurumları olarak Samandağ’ da bir ilke daha imza atarak kütüphanelerimizi tüm öğrencilerin yararlanması için açıyoruz.
Samandağ Final ’de öğrencilerin sessiz bir ortamda ders çalışmalarını, araştırma yapabilmelerini sağlamak amacıyla oluşturduğumuz donanımlı kütüphanemizin kapılarını saat 08:00 ile saat 18:00 arasında tüm öğrencilerin yaralanması için onların hizmetine sunuyoruz. Ders dışında kalan vakitlerini burada ders çalışarak değerlendirme olanağı bulan öğrenciler, çok sayıda hazırlık kitabının bulunduğu kütüphanede gün boyu okul derslerine ve sınavlara çalışabilecekler.
9- 10- 11- 12 ve mezun tüm sınıf düzeylerinde öğrencilerimizi Final Kolejine ve ya kurs merkezimize bekleriz.” ifadelerine yer verdiler.
 

Editör: TE Bilişim