İlçemiz Koyunoğlu Mahallesinde vatandaşlar, Samandağ Belediyesine ve özel sektöre ait kamyonların sağlık ocağı ile okulların bulunduğu yolda geçişlerinin yarattığı tehlikeye dikkat çekmek için basın açıklaması gerçekleştirdi.
Araçların kontrolsüz bir şekilde geçişinin tehlike yarattığını ifade eden vatandaşlar anne –babalarının ve ya çocuklarının freni patlayan bir kamyon altında can vermesinden endişe ettiklerini ifade ettiler.
Koyunoğlu sakinleri adına basın açıklamasını Salih Dipoğulları okudu. Dipoğulları, yaptığı uyarı üzerine Samandağ Belediye personeli tarafından evinin önünde darp edildiğini iddia ederek, açıklamasında “Koyunoğlu Mahallesi sakinleri olarak yıllardır çocuklarımızın ve hastalarımızın kullandıkları Çamlık Caddesinin can pazarına döndüğünü ifade ettik. Çamlık caddesi üzerinde bulunan Samandağ Koyunoğlu Ortaokulu, ilkokulu, anaokulu ve Koyunoğlu Sağlık Ocağı bulunmaktadır. Samandağ Belediyesinin ve özel sektörün kamyonları ısrarla tüm uyarı rağmen bu güzergahı kullanmaya devam etmekteler.
Yıllardır Samandağ Kaymakamlığına ve Samandağ Belediyesine yazılı sözlü olarak yaptığımız talebimizi buradan kamuoyu huzurunda basın yoluyla tekrar yenilemek zorunda bırakılıyoruz. Ana-babalarımız sağlık ocağına, çocuklarımız okullarına gidip gelirken; freni patlamış bir kamyonla can vermelerinin korkusunu bize yaşatmayın artık. Boş olsa dahi o yokuşu çıkarken defalarca kez, kayarak bize zor anlar yaşatan kamyonlara şahit olduk.
Kararlılıkla dillendirdiğimiz şikayet ve taleplerimize 2018 yılında Samandağ Belediyesi yazılı olarak "alternatif güzergah oluşturulduğu ve kamyonların gidip gelirken Değirmenbaşı yol kavşağına inen Koyunoğlu dağ yolunu kullanacakları" cevabını vermiştir. Tüm bu süreçten sonra Samandağ Belediyesi kamyonları maalesef aynı güzergahı kullanmaya devam etmektedir. 15.09.2022 tarihinde aynı güzergahtan defalarca inip çıkan Samandağ Belediye kamyonlarını uyarmaya çalışırken, evimin önünde belediye personeli tarafından acımasızca darp edildim. Şoförlerin kendilerine, şeflerine ve müdürlerine güzergahın hassasiyetini defalarca hatırlattım bu güzergahın kullanılmamasını mahalle sakinleri adına rica ettim. Her aradığımda müdürler ve şefler şeref ve namus sözü vererek bu güzergahı kullanmayacaklarını bildirmiş olsalar da bu zamana kadar hiç bir olumlu yaptırım yapılmamıştır. Bu güzergahta artık yaşlılarımızı ve çocuklarımızı kaybetmemek için; onların güvenliğini sağlamak adına ve kendi evimin önünde darp edilmenin, hakkımızı savunurken mağdur edilmenin peşini bırakmayacağımı, sonuç odaklı bir çalışma yürüterek tüm bu sürecin hukuki takipçisi olacağımı bildirir, ilgilileri ve y daha fazla canımız gitmeden bu kamyonlara müdahale yetkilileri göreve davet ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
Mahalle sakinlerinden Süleyman Gökkurt, bu sorunun en çok çocuklarını etkilediğini ve çocukları için endişe duyduğunu belirtti. Gökkurt, gerekli mercilere seslerini duyurabilmek içim bu açıklamayı yapmak durumunda kaldıklarını belirterek “Büyüklerimizden bu duruma kayıtsız kalmamalarını, yolla ilgili gerekli çalışmaları yaparak bizlerin mağduriyetini gidermeleri rica ediyoruz. Bir an önce bu konuya el atarak sorunumuzu çözmelerini ivedi bir şekilde talep ediyoruz.” dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim