Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) ev sahipliğinde Sivil Toplum Örgütlerinin katılımıyla Prime Mall Alışveriş Merkezi karşısında bulunan yerin HBB tarafından satışa çıkarılması konusunda basın toplantısı gerçekleştirildi. 
Basın toplantısına; Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz, Antakya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Celal Mursaloğlu, Antakya Ziraat Odası Başkanı Mehmet Muzaffer Okay, Hatay KAGİD Başkanı Çiğdem Kıral katıldı. 
STK temsilcileri adına açıklamayı ATSO Başkanı Hikmet Çinçin yaptı. Başkan Çinçin açıklamasında; Deprem Toplanma Yeri ve Fuar alanı olarak kullanılabilecek bu yerin satışının durdurulması ve vatandaşların menfaatine kullanılmasının STK’ların ortak görüşü olduğunu belirterek “Dünyanın birçok yerinde ve ülkemizde deprem, sel, taşkın gibi doğa olayları yaşanmaktadır. 
Bunlara bağlı olarak oluşabilecek afetlerde önlemlerin alınması olası can ve mal kayıplarını azaltacaktır. Şehrimizin Sivil Toplum Örgütleri olarak, insan sağlığını tehlikeye atabilecek her türlü girişimin karşısında durmamızın en önemli görevimiz olduğunu düşünmekteyiz. 
Hatay Büyükşehir Belediyesine ait olan ve halen Fuar Alanı olarak kullanılan 3447 nolu parselin şehrimizde yaşanabilecek olası bir depremde “Deprem Toplanma Alanı” olarak kullanılması hayati ve zorunlu bir ihtiyaçtır. Diğer bir açıdan ise; Bu alanın satışından elde edilecek olan gelir Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin yıllık bütçesi ile karşılaştırıldığında çok cüzi bir rakama karşılık gelmektedir. Şehrimizdeki en önemli Deprem Toplanma Yeri ve Fuar alanı olarak kullanılabilecek bu yerin satışının durdurulması ve vatandaşlarımızın menfaatine kullanılması Sivil Toplum Kuruluşları olarak ortak görüşümüzdür. 
Hatay Büyükşehir Belediyesi Encümenine sevk edilen bu satış kararının yeniden gözden geçirilerek iptal edilmesini talep etmekteyiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verdiler.

Editör: TE Bilişim