2015 yılında Suruç'ta düzenlenen bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden lise öğrencisi Okan Pirinç için Samandağ'da düzenlenen 7. gün anmasında jandarmanın müdahalesi sonucu olaylar çıkmıştı. 
Çıkan olayları fotoğrafladığı sırada gözaltına alınan Sovtna Gazetesi Kurucusu Ali Arslan (Dadük), hakkında açılan dava sonucu 10 ay hapis cezası verildi.
"Hakim Önündeki Basın Kartına Rağmen Bu Kararı Neye Göre Verdi?"
Arslan, kararın ardından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Değerli halkımız;2015 yılında Suruç'ta düzenlenen terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden Samandağlı Okan Pirinç'in 7. gün anmasında çıkan olayları takip etmek için bir basın mensubu olarak görevimi yapmak üzere, Tomruksuyu Mahallesi'ne doğru hareket ettim. Geldiğim sırada olaylar başlamıştı. Bende olayları fotoğraflarken bir asker yanıma gelip bana:"Şimdi asker şiddet uyguladı diye haber yapacaksın ha!" diyerek üzerime yürümüş ve ardından onunla beraber yürüyen 5-6 askerle beraber bana ters kelepçe takarak, beni gözaltına almışlardı! Açılan soruşturmanın ardından da 2017 yılında açılan dava sonucu bugün(12.11.2021 Cuma Günü) sonuçlanan mahkemede 10 ay hapis cezasına çarptırıldım. 28 kişinin yargılandığı dosyada 8 kişi aynı cezaya mahkum edildi. Dava dosyasına basın kartımı sunmamıza rağmen basın mensubu olduğum resmi bir şekilde bilinmesine rağmen alınan bu karar bir kez daha bu ülkedeki baskıcı yönetimin ülkeyi getirdiği son noktayı gözler önüne sermiştir. 
   Bir hakim nasıl oluyorda önündeki basın kartına rağmen böyle bir karar almaktadır? Ayrıca dönemin kaymakamı beni aramış yaşananlardan dolayı üzüntü duyduğunu ifade etmiş, böyle bir şeyin bir daha yaşanmayacağını belirtmişti. Peki ya bu karar neyin nesi neye göre alınmıştır?
 Şunu unutmayın ki biz onurlu basın emekçileri olarak sizin verdiğiniz bu cezalar karşısında asla boyun eğmeyeceğiz! 
Ne Faşizminizin Zulmü, Ne Demir Parmaklıklar Ne de Bu iktidarın baskıcı politikaları bizi yıldıramaz. Halkın haber alma özgürlüğünü asla kısıtlayamazsınız! Gerekirse Hz.Hüseyin gibi Kerbela çöllerinde aç, susuz kalırız ama yinede sizin hukuksuz yargılamalarınız karşısında geri adım atmayız. Bizi öldürmeyen darbe güçlendirir...
Özgür Basın Susturulamaz! 
Baskılar bizi yıldıramaz!"
 

Editör: TE Bilişim