Tarkan “ Geççek” dedi, bir anda milyonlarca defa izlendi, dinlendi ve paylaşıldı. Hakkında bir gecede milyonlarca twit atıldı, söz söylendi. 
Tarkan’ın yaptığı bu şarkı bu güne kadar yaptığı en iyi şarkı değil belki ama hiçbir şarkısı böyle gündem olmamıştı.
Bu şarkı elbette bir şeyleri değiştirmeyecek ama pandeminin yarattığı koşullardan bunalan, ekonomik sorunlardan daralan, moralini umudunu kaybetmiş birçok insana az da olsa moral aşıladı, umudunu yeşertti.
Daha önce yerel seçimler döneminde Samandağlı Berkay Gezgin’in “Her şey Çok Güzel Olacak” sözü seçimlere damga vurarak nasıl ki bir slogana dönüştüyse. Tarkan’ın bu şarkısı da böyle bir etki yaratabilir.
Fakat yaşanan onca olumsuzluğu Tarkan’ın yapacağı şarkılar çözmeyecek.
Bu konuda sorunları çözmek için seçimlerin yapılması gerektiğini savunanların da üzerine düşen büyük görevler var elbette.
Öncelikle sorunların çözümü için olası bir seçimde iktidara gelmeleri durumunda nasıl bir projeleri olduğunu biz seçmenlere doğru düzgün açıklamaları gerekiyor.
Yoksa bütün insanlar da biliyor hiç kimse ve hiçbir iktidar sonsuza kadar kalmaz gider.
İşin açık tarafı kendi adıma söyleyeyim şu ana kadar gelmeleri halinde ne yapacaklar, sorunları nasıl çözecekler ile ilgili bir fikrim yok. Ve sanırım birçok insan da bu konuda açıklama bekliyor.
Gelmeleri halinde işin içinden sıyrılmak için “bir enkaz devraldık” bahanesine sarılmalarından çok korktuğumu da ifade edeyim.
İktidara talip olanların bir an önce halkın kafasındaki soruları gidermek adına geldiklerinde bu işi nasıl çözeceklerini vatandaşa tane tane anlatmaları gerekiyor.
İşin uzmanları tarafından hazırlanan, ayağı yere basan projeleri hazırlayıp olası bir seçimden önce halka anlatmalılar.
Yoksa sosyal medyada yapılan muhalefet ve ya herkesin duymak istediğini söylemek gerçek muhalefet olmuyor maalesef.
İnsanlar sonunda ışığı göreceklerse acı reçeteyi de içerler... Yeter ki inandırıcı olun, güven verin ve kendinizi herkese anlatın.
Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim