Görevi için gittiği Ankara yolunda geçirdiği elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden, ilçemiz avukatlarından Samandağ Belediye Meclis Üyesi Ali Ercan Özen, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. 
Belediye Meclis Üyesi Avukat Ali Ercan Özen’in naaşı 15.12.2022 Perşembe günü Samandağ Devlet Hastanesinden alınarak Cumhuriyet Mahallesindeki evine götürüldü. Daha sonra Merhum Avukat Özen’in naaşı Samandağ Adliyesi önünde düzenlenen törenin ardından Çiğdede Asri Mezarlığında toprağa verildi.
Yardımseverliği, efendi kişiliği ve güler yüzlülüğüyle tanınan Avukat Ali Ercan Özen’ in cenaze töreninde gözyaşları sel oldu.
Samandağ Adliyesi önünde düzenlenen törene, Özen’in ailesi, yakınları, meslektaşlarının yanı sıra; İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Samandağ Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Onurkan Gülderen, Hatay Baro Başkanı Hüseyin Cihat Açıkalın, Baro Samandağ Temsilcisi Akın Akıncı, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Adliye önündeki törende meslektaşı Avukat Şefika Gümüş Can gözyaşları içerisinde Özen’in özgeçmişini okuyarak “Hatay Barosu Avukatlarımızdan Ali Ercan Özen 17 Eylül 1993 tarihinde Samandağ'da doğmuştur.
Hukuk Fakültesini İstanbul Üniversitesinde 2015 yılında başarıyla bitirmiş ve 09 Kasım 2016 tarihinde Hatay Barosunda yemin ederek Avukatlık mesleğine başlamıştır.
2016 yılından bugüne kadar Hatay Barosu Başkanlığında Serbest Avukatlık mesleğini sürdüren meslektaşımız Ali Ercan Özen bu müddet zarfında hukuka bağlılığı, hak ve doğruluk esaslarına saygısı, yüksek ahlaki değerleri yanında çalışkanlığı ile de kendini göstermiştir
Meslektaşımız Ali Ercan Özen'in aramızdan zamansız ayrılışı bizi derin bir hüzne boğmuştur.
Merhum Avukat Ali Ercan Özen'e Allah'tan Rahmet kederli ailesine ve camiamıza başsağlığı dileriz.” ifadelerine yer verdi.
Gözyaşlarını tutmaya çalışan ve konuşmasını güçlükle tamamlayan Hatay Barosu Başkanı Hüseyin Cihat Açıkalın,  Özen’in vefatını bir yemin töreninde haber aldığını belirterek “ Avukatlık mesleği bir fedakarlık mesleğidir. Onur mesleğidir. Avukat bazen başkalarının yaşamı, başkalarının hakkı için kendi yaşamını feda etmektir. Bir görevi ifa ederken Alimizi kaybettik. Güler yüzü, çalışkanlığı, devrimci, demokrat kişiliğiyle, doğruluğuyla, avukat duruşuyla her zaman hatırlayacağımız Ali Ercan Özen Kardeşimizi hep beraber ebediyete yolluyoruz. Hepinizin başı sağ olsun, mekanı Cennet olsun.” dedi.
ERYILMAZ: GÜLE GÜLE KOCA YÜREKLİ ÇOCUK
Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, törende yaptığı konuşmasında “Yol arkadaşımız, meslektaşımız, sevgili kardeşimiz Avukat Ali Ercan Özen’e Allahtan Rahmet siz değerli dostlarımıza, halkımıza, ailesine ve bütün sevenlerine başsağlığı diliyorum. Sözün bittiği yerdeyiz. Ali Ercan’ı çok erken yaşta elim bir trafik kazası sonucu kaybettik. Şu kısacık ömründe memleket için, halkımız için bir şeyler yapmanın çabası ve gayreti içerisinde oldu. Çok iyi bir hukukçu, mükemmel bir insan, iyi bir yol arkadaşıydı. Onunla aynı meclisi paylaşmaktan büyük bir onur duydum. Her ölüm erken ölümdür ama Ali Ercan’ın ölümü çok çok erken oldu. Bu fani dünyada hepimiz bu yolun yolcusuyuz. Önemli olan bu fani dünyada, bu gök kubbe altında hoş bir seda bırakmaktır. Ali Ercan bunun en güzel örneğidir. Hoş bir seda bıraktı. Hepimizin yüreğinde kocaman bir sevgi de bıraktı. Onu her zaman saygıyla ve minnetle anacağız. Şunu da net olarak söylemek istiyorum Avukat Ali Ercan, gibi insani değerleri en üst noktada olan, yardımsever, insanlar onu büyük bir özlemle uğurluyoruz. Mekanın cennet olsun, güle güle koca yürekli çocuk. Yıldızlar yoldaşın olsun, hepimizin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin.” dedi.
Adliye önündeki törenin ardından cenaze aracına Meclis üyesi arkadaşlarının omuzlarında konulan Özen’in naaşı çok sayıda kişinin katılımıyla Çiğdede Asri Mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim