Uluslararası Defne Gençlik Eğitim Derneği öncülüğünde dünyanın farklı ülkelerinden gençler bir araya gelerek Samandağ Sahilini temizleyerek farkındalık yarattı.                                          
Uluslararası Defne Gençlik Eğitim Derneği tarafından Avrupa Birliği Erasmus+Programı kapsamında hazırlanan deniz kirliliğinin önlenmesi, deniz canlılarının korunması ve sahil atıklarından sanatsal figürler yaratma projesi kapsamında gençler Samandağ Sahilinde bir araya geldi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Samandağ Çevre Koruma Derneği’nin destek verdiği etkinlikte; Bahçeşehir Koleji, Doğa Koleji, Yüksel Acun Anadolu Lisesi, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ulubatlı Hasan Ortaokulu ve Yeniçağ İlkokulu öğrencilerinin yanı sıra İspanya, Fransa, İtalya, Romanya, Tunus’ tan gelen öğrenciler yer aldı.
Uluslararası Defne Gençlik Eğitim Derneği Başkanı İbrahim Mirioğlu
düzenlenen etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada “Uluslararası Defne Gençlik Eğitim Derneği olarak, Avrupa Birliği Başkanlığı Erasmus programı ile birçok ülkeden katılan yabancı çalışmacılarla Clean Rubbish Creat Art projesini 01 - 09 Haziran 2022 tarihileri arasında Hatay da gerçekleştirmekteyiz.
Dünya Çevre temizlik haftasına denk gelen projemizle Samandağ Sahilinde uluslararası çalışmalar yapıyoruz.
Bu çalışmalarla Akdeniz kirliliğine, çevre kirliliğine uluslararası çözüm aranmaktadır.
Bugün Samandağ Sahilinde, farklı ülkelerden gelen öğrenciler, Antakya ve Samandağ’ da bulunan resmi ve özel okulların öğrencileri, sivil toplum kuruluş temsilcilerinin ve HBB’nin katılımıyla Samandağ sahilini temizledik.
Yapılan sahil temizlik çalışmalarında toplanan atıklarla heykeller yapılacak ve bu heykeller Expo alanında kalıcı sergiye dönüşecektir. Böylelikle projenin etkisi canlı tutulmuş olacaktır. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu çalışmaya katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim