19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm Türkiye’ de olduğu gibi ilçemizde de farklı etkinliklerle kutlandı.
Spor Haftası ve Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ilçemizde hafta boyunca süren farklı spor etkinlikleri ve gençlik yürüyüşünün ardından 19 Mayıs Perşembe günü kutlamalar tören ve etkinliklerle devam etti. Gün boyu süren kutlamalar akşam geç saatlere kadar sürdü.
HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜNDE ÇELENK SUNUM TÖRENİ 
Kutlamalar çerçevesinde 19 Mayıs sabahı Hükümet Konağı Bahçesinde bulunan Atatürk anıtı önünde Çelenk Sunum töreni düzenlendi.
Törene; İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkan vekili Tahsin Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Fatih Bildik, İlçe Jandarma Komutan Binbaşı Ömer Karterer, İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Menderes Tunç, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Oğuzhan Sudan, 
Ak Parti Samandağ İlçe Başkanı Semir Özdemir, MHP Samandağ İlçe Başkanı Hikmet Külahlı,  CHP Samandağ Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber, Samandağ Esnaf Odası Başkanı Refik Gümüşoğlu, Bakkallar Odası Başkanı Necdet Arslan, Berberler Odası Başkanı Nadir Açıkgöz, Terziler Odası Başkanı Ali Doğru, Muharip Gaziler Derneği Samandağ Temsilcisi Akıl Paşa, Askeri Erkan, Şehit ve Gazi yakınları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, Sahra Bisiklet Kulübü,  Tekebaşı Ecz. Maruf Cilli Anadolu Lisesi Bisiklet Kulübü ve Samandağ Bisiklet Kulübü üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Sunumunu, Yüksel Acun Anadolu Lisesi rehberlik öğretmeni Murat Özen’in yaptığı tören İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtına sunulmasıyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Oğuzhan Sudan gerçekleştirdi. Sudan, konuşmasında “Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsızlık mücadelemizi başlatmasının 103.Yıl dönümü Bu tarih ile birlikte Türk Milleti, esaret altında yaşamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan yakılan özgürlük ateşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla birlikte kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. Bugünkü mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz. Sevgili gençler, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yasatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti'ni omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız
Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiç bir kimsenin, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz. Ay yıldızlı bayrağımızın altında hepimizin bir ve bütün olarak yaşamasına imkan sağlayan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetidir. Tüm kurumlarıyla dimdik ayakta olan devletimiz, gelen saldırılara karşı Cumhuriyetin temel değerlerini korumaya sonuna kadar kararlıdır. Bu durumun sonsuza kadar devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyor. Gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim