Yaptığı hayır işleriyle adından sıkça söz ettiren iş insanı Ali Gümüş, hasta ihtiyaç sahiplerine ulaşarak dertlerine derman olmak için çaba sarf etmeye devam ediyor.
İş insanı, hayırsever Ali Gümüş, geçtiğimiz günlerde engelli bireylere tekerlekli sandalye bağışında bulunan ve Kırıkhan ilçesinde faaliyetlerini yürüten Nazarboncuğu Özel Eğitim Merkezin’de özel bireylere eğitimi için resim ve müzik atölyesi yaptıracağının sözünü vermişti.
Gümüş bu kez de; Antakya’nın Günyazı Mahallesi sakinlerinden Kileci ailesinin 11 yaşındaki çocukları Dervan Kilci’ye şifa olmak için kolları sıvadı.
Dil büyüklüğü nedeniyle yaklaşık bir yıl önce ameliyat olan küçük Devran’ın, iki kulağında işitme kaybı, boğazında delik var. 
Konuşamayan ve yemek borusundan beslenen talihsiz çocuğa yardım elini hayırsever, iş insanı Ali Gümüş sahip çıktı.
Büyük bir insanlık örneği sergileyen Gümüş, Kilci ailesinin evladı küçük Devran için tekerlekli sandalye ve Amerika’ dan ses ve beyin cihazı getirtti.
Acılı baba Kenan Kilci, bu desteğinden dolayı İşadamı Ali Gümüş’e teşekkür etti.
Baba Kilci, yaptığı açıklamada “ Ali Gümüş ağabeyimden Allah binlerce kez razı olsun. Teşrif etti, evimize geldi ve bizim çocuğumuza bir sürü yardımda bulundu. 
Ameliyat öncesinde boğazının delinmesi gerektiğini söylediler. Boğazının delinmesi gerektiğini söylediler. Delimesinin nedeni dili büyük olduğundan entübe edilemiyor. Hastalığın sebebi bu. Ellerde kısılma, dil büyümesi var çocuğumda. Ve şuanda konuşamıyor. Çocuğumun boğazını sık sık temizlemek zorunda kalıyoruz. Ali ağabeyimden Allah razı olsun, bize her türlü yardımda bulunuyor ve bulunacağının sözünü verdi. onun buraya gelişi bize şeref verdi, hoş geldin şeref verdin Ali ağabey. Allah razı olsun.“ dedi.
Minik Devran’ın boğazındaki deliği ve cihazı gösteren baba Kilci, konuşmasının devamında “Bunun gereğini duyuyor çocuk. Şu an tekerlekli sandalye ve konuşması için Amerika’dan ses ve beyin Cihazı getirdi. İkiz doğduğundan dolayı çok şeylerden geçtik. Yaklaşık 1 yıl önce bir ameliyat geçirdi. Bu ameliyat esnasında kompakt takıldı beyin devir daim yapsın diye. Sirkülasyon çekiliyor. Solunum sisteminde sürekli bir sıkıntı var. Ve her iki Kulağında da işitme cihazı var. İki kulağı duymuyor dediler. Bunu şu anda raporlayamadım. Kulağının arkasına pompa takıldı. Beyinden şamt deniyor. Deri altından hortum getirilip göbeğinin altında su devir daim yaptırılıyor. Bu konuda çocuğumuz için Ali Abi bize el atıyor, Allah ondan razı olsun.” dedi. 
Hayırsever Gümüş, yaptığı açıklamada “Her anlamda bu güzel yavrumuzun yanındayım. Babası gereken bilgileri verdi. Bir konuşma cihazı gerekiyor, tekerlekli sandalyeye ihtiyacı vardı. Şimdi biz tekerlekli sandalyesini güzel yavrumuza getirdik. Konuşması için Amerika’ dan bir cihaz getirtiyoruz. Siparişini veriyoruz ve yaklaşık bir 10 güne kadar cihaz elimizde olur. Dediğim gibi ben her zaman destek olmaya devam ederek bu güzel yavrumuzun yanında olacağım.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim