CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur,  Samandağ’da bir dizi ziyarette bulundu.
CHP Hatay Milletvekili Güzelmansur, ilçemizde sırasıyla  Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Ziraat Odası, CHP İlçe Başkanlığı, Şoförler ve Otomobilciler Odası Ev sahipliğinde Oda Başkanlarını ziyaret etti.
Oda başkanlarıyla görüşmesinin ardından, taziye ziyaretlerinde bulunan CHP Milletvekili Güzelmansur, son olarak Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ ı makamında ziyaret etti.
Milletvekili Güzelmansur’a ziyaretleri sırasında CHP İlçe Başkanı Turgay Abacı, CHP Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber, CHP Gençlik Kolları Başkanı Bünyamin Reyhanoğulları, CHP Suudi Arabistan Temsilcisi Tuncay Doğru, CHP Gençlik Kolları Eski Başkanı Burak Kimyonşan, Belediye Meclis Üyesi Hikmet Suadiye, Asi Şehir Festival Komitesi Kurucusu Ayhan Durgun eşlik etti.
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Sait Kahiloğulları ve kooperatif yönetimini ziyaret eden Milletvekili Güzelmansur, esnafın yaşadığı sorunlarla ilgili istişarede bulundu.
“SANKİ BAŞKA YERİN EXPO’ SU, BÖYLE BİR MANTIK OLABİLİR Mİ?“
CHP Milletvekili Güzelmansur, Hatay’ ın 18 yılda toplamda yaklaşık 100 milyar TL 
vergi ödediğini belirterek “25 Haziran'da Hataya gelen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada ’19 yılda Hataya 35 milyar lira yatırım yaptıklarını’ açıklamıştı. Hatay' a yapılan kamu yatırımı ödediği verginin yarısı bile değil.” dedi.
Turist sayısında Suriye'deki gelişmeler ve genel ekonomik şartlar nedeniyle büyük düşüşler olduğunu anlatan Güzelmansur “12 yılda Hatay'a gelen turist sayısı 
%84,5 azaldı, Pandeminin turizm üzerindeki etkisini göz önüne alırsak 2010 ile 2018 yılları arasında Hatay'a gelen turist sayısı %77 azaldı. 2010 yılında Hatay’a gelen Yerli Turist 718 bin, 2021 yılında gelen Yerli Turist 41 bin. 11 yılda Hatay'a gelen Yerli Turist Sayısı %94 azalmış. Hatay Turizminin gelişmesi için 2022'de ayrılan Kamu Yatırımı 0 TL.” dedi. 
Güzelmansur, EXPO ile ilgili “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Lütfü Savaş'ın Hatay'a kazandırdığı, şehrin turizmine ve ekonomisine katkı sağlayacak olan EXPO 2021'e hükümet tarafından hiçbir destek gelmedi. Destek gelmediği gibi Antakya’ da EXPO yapıyoruz Ak Partili bir Milletvekili, bir Belediye başkanı veya il yöneticisi gelmez mi? Sanki başka yerin EXPO’ su, böyle bir mantık olabilir mi? ” dedi.
Güzelmansur, sözlerinin devamında “Hatay'daki ulaşım sorunlarına iktidarın çözüm üretmediğini vurgulayarak, "İlçeler arasındaki yolların yapımı Ulaştırma Bakanlığının görevidir. Edirne’den başlayan, Belen’de sona eren 1.200 kilometrelik otoyolu yapıyorlar ama Belen’den Antakya’ya kadar 38 kilometrelik yolu projelendirilmiş olmasına rağmen yapmıyorlar. Hatay yatırımlarda hep pas geçiliyor. HBB Başkanımız Sayın Lütfü Savaş Antakya Serinyol'dan Arsuz Madenli'ye kadar yol açıyor. Kim Hatay'a hizmet üretirse başımızın tacıdır." dedi.
Takipteki Kredilerde Hatay 81 il içerisinde 7. Sırada olduğunu belirten Güzelmansur “Türkiye'de takipteki kredi miktarının toplam nakdi krediye oranı % 3,16, Hatay'da takipteki alacakların toplam nakdi krediye oranı %4,62'dir. Krediler ödenemiyor, esnaf kepenk indiriyor. İktidarımıza az kaldı, Esnaf Bakanlığı kuracağız, esnafın devlette muhatabı olacak. Sizlerin de desteğiyle bunu birlikte başaracağız.” dedi.
“4 AYLIK SÜREDE 983 KİŞİ TARIM BIRAKTI”
CHP Milletvekili Güzelmansur ve beraberindekiler Samandağ Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı'yı ziyaret etti.
Ziyarette; sulama suyu sorunundan, artan girdi maliyetlerine kadar çiftçilerin yaşadığı sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. 
Güzelmansur “SGK'nın verilerine göre kayıtlı çiftçi sayısının Hatay'da %74 azaldığını belirterek “Artan maliyetlerden dolayı çiftçi tarımı bırakıyor. 2021 Haziran ayında kayıtlı çiftçi sayısı 10 bin 62 iken, 2021 Ekim ayında kayıtlı çiftçi sayısı 9 bin 79’a düşmüş. Sadece 2021'in Haziran ile Ekim arasındaki 4 aylık sürede 983 kişi tarım bıraktı.” dedi.
Güzelmansur, konuşmasında çiftçilerin artan girdi maliyetlerini azaltmak için HBB tarafından başlatılan “Çiftçiye Destek, Toprağa Nefes ve Ürüne Bereket” projesinin öneminden bahsetti. Güzelmansur “Türkiye, üreticisini korumak, desteklemek ve üretici bir ülke olmaz zorundadır. Başka çaresi yok ve bunu bizim iktidarımızla başaracağız.” dedi.
“2023’ TE SAMANDAĞ DOĞAL GAZA KAVUŞACAK”
CHP Hatay Milletvekili Güzelmansur ve beraberindekiler Samandağ Şoförler ve Otomobilciler Odası ev sahipliğinde oda başkanlarını ziyaret etti. Güzelmansur, ziyarette; Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Terzi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız Refik Gümüşoğlu, Bakkallar Odası Başkanı Necdet Arslan, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nadir Açıkgöz, Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Ali Doğru ile bir araya geldi. 
Odaların ve odalara bağlı esnafın yaşadığı sorunlar hakkında bilgi alan Güzelmansur, derinleşen ekonomik buhran ile birlikte esnafın zor günler geçirdiğini belirterek  “Hatay ekonomisi iktidarın yanlış politikaları nedeniyle turizmde, tarımda, nakliyede, dış ticarette ciddi bir çöküş yaşıyor. Bu yüzden işsizlik aldı başını gidiyor. Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın içinde olduğu bölgede 2020 yılında işsizlik oranı %15, 2.  Hatay’da esnaf kepenk kapatıyor; 2021 yılında 1.137 esnaf sicilden, 925 esnaf ise meslekten terkini yaparak kepenk kapattı. Sadece 2021 yılında iflas eden esnaf sayısı 2.062. Bu iktidar iş başında olduğu sürece, Hatay’ın çöküşü de devam edecek. Vatandaşımızın düşen alım gücünün sorumlusu olan bu iktidarı hep birlikte değiştireceğiz.” dedi.
CHP Hatay Milletvekili Güzelmansur, oda başkanlarıyla görüşmesinde Defne’ ye yapılacak Devlet Hastanesi, Samandağ Adliye Sarayı ve doğal gaz müjdesini verdi. Güzelmansur, Defne’ye devlet hastanesi kazandırmak için çalışmalarının sonuç verdiğini belirterek “Defne’nin devlet hastanesi ihtiyacının giderilmesi için, 3 yıldır, soru önergeleriyle, Meclis konuş malarıyla, Komisyon çalışmalarıyla mücadele verdim. Bunlarla yetinmedim. 3 yıl önce Sağlık Bakanı’nı ziyaret ettim. 160 bin nüfuslu Defne’de hastane olmadığı konusunda bilgilendirdim. Defne Devlet Hastanesi Samandağ ile Defne arasında, Samandağlı hemşehrilerimizin de yaralanabileceği bir bölgede olacak.” dedi. Güzelmansur, Samandağ’a yapılacak Adalet Sarayı ile ilgili de birçok defa Adalet Bakanlığı ile görüştüğünü. Samandağ yeni devlet hastanesinin yakınında yapılacağı sözünü aldığını belirtti.
Güzelmansur, Samandağ’a doğal gaz getirilmesi için şahsi kredisini kullandığını ve enerji şirketiyle görüşmeler yaptığını belirterek “Samandağ’a müjde verebilirim. 2023 yılında çalışmalara başlanacak ve Samandağ doğal gaza kavuşacak.” dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim