Akdeniz kültür ve Dayanışma Derneği  tarafından düzenlenen “Haririt Edor Etkinliği“  gerçekleştirildi.
Geçtiğimiz Cuma Günü Gerçekleştirilen Etkinliğe Samandağ belediye başkanı yardımcısı Tahsin Demir ve çok sayıda izleyici katıldı.
Etkinlikte Dernek Adına Süzer Terhane açılış konuşmasını yaptıktan sonra finnen Nihat Çay birbirinden güzel Arapça şarkılar söyledi. Ardından Nurettin Bolat’ın sunduğu Tiyatro gösterimi  büyük beğeni kazandı.  
Dernek Adına Süzer Terhane etkinlikte yağtığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi. 
Bildiğiniz gibi adar yani mart ayı bahar ı doğanın uyanışını simgeler
Akdeniz Kültür Ve Dayanışma Derneği’nin organize ettiği haflit adar etkinliğine hoş geldiniz
bölgemizde iyd essabatağş.. haririt eder.. evvıl temmuz.. geçmişten günümüze aktarılan değerlerden bir kaç tanesi dir.Her zaman doğadaki bu uyanış toplumlarda bir canlanma ve hararetlilik yaratmıştır
geçmişten günümüze aktarılan sosyal siyasal ve kültürel alanlardaki değerlerin çoğu bu uyanış ın sonucudur.Akdeniz Kültür Ve Dayanışma Derneği olarak geçmişini bilmeyen geleceğini göremez şiarıyla değerlerimize sahip çıktık ve çıkmaya devam edeceğiz
bugünkü etkinliğimizde bölge insanının sevinçlerini acılarını umutlarını ve mücadelesini anadilimizle, güzel arapçamızla, sazıyla sözüyle finnen Nihat çay ve sahne performansı ile hocamız nurettin Polat aktaracaklardır.mart ayı aynı zamanda Türkiye halklarının demokrasi mücadelesinde yoğun  bedeller ödediği bir aydır.. Bu vesileyle 1990 lı yılların başında samandağ da ilk olarak arapça skeç yazan ve oynayan demokrasi şehidi yoldaşımız Mehmet LATİFECİ yi saygıyla anmak istiyorum..
Bu yıl 22. düzenleyeceğimiz evvıl temmuz festivali ile birlikte bugün düzenlediğimiz haflit adar etkinliğini önümüzdeki yıl daha geniş etkinliklerle düzenlemeyi düşünüyoruz..
 Katkılarından dolayı Samandağ belediyesine Deniz elektro market Baykal deniz’e  Çamlıbel’e  Buresoğlu petrol’e  Agıt Karataş’a el Mina inşaat’a  Nurettin Polat ve  Nihat Çay’a teşekkül ediyoruz”
  Foto-Haber:Uğur Hüzmeli

Editör: TE Bilişim