Hatay Kan Hastalıkları ve Bedensel Engelliler Koruma, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği(HAKABE-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Çay, Kızılay’ da ki kan stoklarındaki düşüşe dikkat çekti.
HAKABE-DER Başkanı Vahit Çay, bu düşüşün kan verme merkezlerinin azlığından kaynaklandığını ve kan bulmakta zorlanan Talasemi hastalarının mağdur olduğunu belirtti.
Çay, konuyla ilgili açıklamasında “Değerli dostlar kan stoklarında çok büyük bir düşüş var ve ayda bir kan almak zorunda olan talasemi hastalarımız bu durumdan kaynaklı çok mağdur oluyorlar. Kızılay'ın kan alma merkez sayılarının yetersiz olması ve çalışan personellerin az olmasından kaynaklı insanlar kan vermek konusunda tereddütte kalıyorlar. Kan vermeye gelen birçok kişi sıra olmasından kaynaklı kan vermeden geri dönüyor. Ayrıca Kızılay kan alma merkezlerinin az olması ve her ilçede olmaması insanlar için dezavantaj oluşturuyor. Sayın yetkilileri tekrardan göreve davet ediyoruz ve bu konunun bir an önce çözülmesini talep ediyoruz.
Duyarlı vatandaşlarımızdan kan bağışında bulunmalarını ve yaşamları düzenli olarak her ay alacakları kana bağlı olan Talasemi hastalarımıza destek olmalarını rica ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

 

Editör: TE Bilişim