Hatay Kan Hastalıkları ve Bedensel Engelliler Koruma Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (HAKABE-DER) Başkanı Vahit Çay ve Yönetim Kurulu Üyeleri Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Talasemi Merkezini ziyaret etti.                                         
Araştırma Hastanesi Talasemi Merkezi Sorumlusu Dr. Gönül Oktay ve Merkezde yatmakta olan hastaları ziyaret eden HAKABE-DER Yöneticileri merkezde görev yapan hemşire ve hastalara karanfil dağıttı.
HAKAB-DER Başkanı Vahit Çay, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamasında “Talasemi ya da diğer adıyla Akdeniz Anemisi; dünyada ve ülkemizde özellikle Akdeniz bölgesinde sık görülen ailesel geçişi olan kalıtsal kan hastalığıdır. Talasemi hastalığı, anne ve babadan çocuğa genlerle geçen kalıtsal ve ciddi bir hastalıktır. Tedavi sürecinin zor ve pahalı olması bir yana, hasta bireylerde, ailelerinde ve toplumda neden olduğu psikososyal sonuçlar daha tahrip edicidir. Talasemi hasta ve ailelerinin hem bilgilendirilmesi, hem de tedavisinde talasemi merkezlerinin yeri önemli. 
Araştırma Hastanesi Talasemi Merkezi Sorumlusu Sayın Dr. Gönül Oktay, bu konuda gerek akademik çalışmalarıyla gerek hastalarla birebir ilgilenerek Talasemi konusunda büyük emekler vermiştir. Biz de yaptığı bu çalışmalar için kendisini ziyaret ederek teşekkür etmek istedik.
Ayrıca ziyaret esnasında merkezde bulunan hastalar ve aileleriyle görüşerek sorunlarını dinledik. Merkezde görev yapan hemşirelerimize teşekkür ederek hem onlara hem hastalarımıza karanfil dağıttık.” dedi.
   Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim