İlçemiz Çevlik Mahallesi Cami Sokak sakinleri sokaklarından geçen ve yapılmak üzere kazılan tamamlanmayan kanal yüzünden isyan noktasına geldi.
Samandağ’ın en önemli turizm merkezi olan Çevlik Mahallesinde ana caddedeki otel ve restaurantların bitişiğinden başlayan sokakta yapılmak üzere daha da derinleştirilen ve evlerin önünden geçen kanal; yaydığı kötü koku bir yana, içinden geçen elektrik tellerinin yarattığı hayati tehlikenin yanı sıra evlerine geçmeye çalışan vatandaşlar için işkence haline gelmiş durumda.
Mahalle sakinleri kanalizasyon olmayan mahallede foseptiklerden sızma olduğunu ve bunun da açıkta bulunan suya karıştığını ifade ettiler.
Kirlenen suyun yaydığı kötü kokudan durulmadığını belirten sokak sakinleri yaz aylarının gelmesiyle durumun daha da vahim bir hale gelmesinden endişeli ve konuyla ilgili yetkilileri bir an önce göreve davet ediyorlar. 
Yaşadıkları sorunla ilgili gazetemize açıklamada bulunan sokak sakinlerinden Dicle Bilal sorunun çözümü için birçok kez başvuru yaptıklarını belirterek “3 yıldır kazılıp çukur halinde bırakılan kanalın işlemi yarım bırakıldı, temiz suyun içerisinde kanalizasyon boruları bırakılmış. Bu kanalizasyon borularının kokuları, yaptıkları sinekler bize zarar veriyor, bizi rahatsız ediyor. Bu yüzden Samandağ Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ya da HATSU tarafından bizim işimiz değil diye geri dönüş yapıldı, her başvurumuzda, her şikayetimizde. Hangi birim, hangi belediye, hangi kurum yapıyorsa bu işlemi, hangi kurum temizleyecekse ya da tamamlayacaksa lütfen gelsinler. Küçük çocuklarımız var, elektrik kabloları açıkta. TEDAŞ’ı araya araya biz bu elektrik kablolarının sarılmasını sağladık. Su borularımız keza aynı şekilde. Çukurlara arabalar düşüyor, çocuklar düşüyor. Yani biz bu pisliğin giderilmesini talep ediyoruz. Ben CİMER’e yazdım, keşif geldi. HATSU’dan keşif geldi. Büyükşehir’den keşif geldi. Ama üç yılda yapılan sadece yarım yamalak bir iş ve devamı gelmedi. Devamının gelmesini bekliyorum. En azından oturabileceğimiz bir şekle gelmesini istiyorum, koku ve sinek sorunu yüzünden. Ben CİMER’e üç defa yazdım ve üç defa da keşif geldi. Direkt Samandağ Belediyesine kendim gittim. Büyükşehir Belediyesine de mesaj olarak ulaştım. Onlar da keşfe geldiler ve yine bir şey olmadı. En son televizyona çıktığında jandarma ve HATSU gelip bir daha keşif yaptılar. Ve yine bir sonuç alamadık. Yani aldığımız sonuç yarım yamalak bir iş. Üç yıldır bu şekilde ama üç yıl önce çukurlar kazıldı. Aralık ayında kanal baştan sona kadar açıldı ve açık bırakıldı. Biz evimize girmek için tahtalar döşedik, köprü haline getirdik. Öyle evimize girip çıktık. Biz yazlıkçı değiliz. Bana Samandağ Belediyesinin bir memuru dokuzuncu ayda bize geldi. Yapılacaktı ama yazlıkçıların yemekleri bozulur, elektrikler kesilecek diye onuncu ayda geleceği şekilde söz verdi. Ve onuncu ay sanırım gelmedi çünkü 2022’nin onuncu ayına çok var.” dedi.
Sokak sakinlerinden Ayşe Helvacıoğlu “Çocuklarımız düşüyor. Elektrik kabloları dışarıda. Pis koku var rahatsız oluyoruz, sivrisinek oluyor. Yani bunun bir zahmet çaresine bakılırsa memnun oluruz. Gideri de tıkamışlar, su çekemiyoruz. Elektrik kabloları açıkta, sular açıkta. Arabamız düşüyor. İki kere torunum düştü. Biz CİMER’e gerçekten çok yazdık ama bir cevap alamadık. Kimse bize bilgi vermedi.” Dedi.
Konuyla ilgili görüştüğümüz Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Çevlik Mahallesinde Hatsu tarafından başlatılan henüz bir Kanalizasyon çalışmasının olmadığını, şikayete konu olan yerde büyükşehri bağlayan bir durum olmadığını fakat buna rağmen Samandağ belediyesi tarafından yapılan çalışma için HBB’ nin o bölgeye büz boru gönderildiğini ifade ettiler.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim