Hatay Barosu Samandağ İlçe Lokali ve Genç Avukatlar Bürosu düzenlenen törenle hizmete girdi.
İlçemiz Atatürk Mahallesi 23 Temmuz Caddesi 46. Sokak Şimşek Apartmanı 2. Katında hizmete giren Hatay Barosu Lokalinin bünyesinde CMK & Adli Yardım Bürosu da bulunuyor.
Lokalin açılışına İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Fatih Bildik,                
Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Demir, Hatay Barosu Başkanı Hüseyin Cihat Açıkalın ve Yönetimi Kurulu Üyeleri, Hatay Barosu İlçe Temsilcisi Akın Akıncı ve ilçemizde görev yapan çok sayıda avukat katıldı. 
İlçe Kaymakamı Murat Kütük, konuşmasında “Adaletin sağlanmasında Hakimler, Savcılar kadar önemli sac ayağından birini oluşturuyor. Avukat arkadaşlarımızın yeni mekanları hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.
Samandağ Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Fatih Bildik “Samandağ adliyemizin ve Samandağlı meslektaşlarımızın böyle bir lokale ve çalışma ofisine ihtiyacı vardı. Bu ihtiyacı karşıladığından dolayı şahsım ve meslektaşlarım adına Sayın Baro Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hepinize hayırlı olsun Allah utandırmasın. “dedi.
Samandağ belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Demir, hayırlı olsun dileklerinde bulunarak “Umarım adaletin çetelesinde önemli rol alan avukatlarımızın rahatça kullanabilecekleri mekan olmasını diliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. “dedi. 
Hatay Baro Başkanı Hüseyin Cihat Açıkalın, ilçe sosyal çalışma alanlarının 5. sinin açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek “Bu dönemde 2 ana ilke üzerine yönetim anlayışı oturtmak istedik 1. Si sosyal sorumluluk projelerinde yani toplum yaşamı içerisinde avukatı daha çok yer edinen, daha çok sorumluluk alan bir konuma taşımak istedik. 2. Si de belki genel anlamda ekonomik koşullarını meslektaşlarımızın iyileştirmek doğrudan baronun imkanlarıyla mümkün değil ama baronun imkanlarını hakça bölüşerek, baronun imkanlarını daha çok ihtiyaç sahibi ve genç meslektaşlarımızın ulaşımına, erişimine açarak bir nebze olsun onların ekonomik yönden de yükünü hafifletmeyi hedeflemiştik. Bu nedenle her iki açıdan da genç ofis ve sosyal tesislerimiz, lokallerimiz bizim için çok önemli. Önümüzdeki hafta Antakya merkezi tümüyle faaliyete geçirmiş olacağız biz katkısı olan değerli meslektaşlarımıza, yönetim kurulumuza, Samandağ Temsilcimiz Sayın Akın Akıncı’ ya ve sizlere, bugün katılım gösteren Sayın Başsavcımıza, Sayın İlçe Kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkan Yardımcımıza teşekkür ediyoruz. Daha güzel günlerde buluşmak ve beraber olmak ümidiyle, mesleğimize meslektaşlarımıza hayırlı olacağına inancıyla birlikte açılışımızı gerçekleştirelim hepiniz hoş geldiniz. Bütün baromuza ve Samandağ halkına hayırlı olmasını dilerim.“ ifadelerine yer verdi.
 

Editör: TE Bilişim