Hatay Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından Perşembe günü HDP Genel Merkezinde yaşananlara ilişkin basın açıklaması gerçekleştirildi.
DİSK, KESK, SYKP, TİP, TÖP, EMEP, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, İHD, Kırkyama ve Mor Dayanışma temsilcilerinin katıldığı basın açıklamasının ardından kurum temsilcileri söz alarak HDP’ ye destek ve dayanışma mesajlarını aktardı.
HDP Hatay İl Binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını HDP Hatay İl Eş Başkanı Kerem Nalbant okudu. HDP Eş Başkanı Nalbant, HDP Genel merkezine yapılmak istenen provokasyona ve saldırılara karşı bugün Emek ve Demokrasi Güçleri olarak basın açıklaması gerçekleştirdiklerini belirterek “Uzun bir süredir Partimize karşı geliştirilen saldırı dalgası dün yaşanan büyük bir provokasyon girişimi ile yeni bir boyuta varmış bulunmaktadır. İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla Diyarbakır’da nöbet tutan aileler Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler eşliğinde dün Genel Merkezimizin önüne getirildi. Aileler siyah çelenk bıraktıktan sonra bile polisler Genel Merkezimizin her tarafını kuşatarak Milletvekillerimize, PM Üyelerimize ve Genel Merkez çalışanlarımıza sert müdahalelerde bulunmuştur. MYK ve PM Üyelerimizin de aralarında olduğu birçok arkadaşımız darp edilerek gözaltına alındı. 
Ankara polisinin daha önce yaşanan, benzer olaylarda ve özellikle bugün Genel Merkezimizin önündeki tutumu, Milletvekillerimizi tehdit edecek bir aşamaya gelmiştir. Tüm bu girişimlerin temel amacı Genel Merkezimizi çalışamaz duruma getirmektir. Organize edilen bu saldırı, HDP ve toplumsal muhalefeti susturmaya ve tamamıyla tasfiye etmeye yöneliktir. 
HDP Savaşa karşı barışı, ölümlere karşı yaşam siyasetini savunduğu için tehdit altındadır. Bu tehdit ve saldırılar Türkiye halklarının ortak yaşam iradesine dönüktür. Bedeli ne olursa olsun eşitlik, özgürlük ve barış mücadelemizden vazgeçemeyeceğiz. 
Dün Genel Merkezimizin ablukaya alınması bilinçli bir tarzda yükseltilen baskı ve şiddet dalgası üzerinden kendini yaşatmaya çalışan mevcut iktidara karşı bütün muhalefet güçlerini ses çıkarmaya ve dayanışmaya davet ediyoruz! HDP’yi savunmak demokratik siyaseti savunmaktır. HDP’yi savunmak Türkiye halklarının özgür ve demokratik ortak geleceğini savunmaktır. “ ifadelerine yer verdi.

SYKP adına söz alan Hülya Kavuk “Dün HDP Genel merkezine yapılan saldırı ve kadın vekilimiz Ayşe Acar Başaran'a yönelik sarf edilen seni çivilerim kes sesini gibi sözlerle yapılan saldırı erkek devletin kadın mücadelesine yönelik bir saldırıdır. Bu saldırı aynı zamanda AKP iktidarının tükenmişliğinin göstergesidir. Bu saldırı ile kadın mücadelesini durdurabileceklerini sananlar yanılıyorlar. Dün olduğu gibi bugünde yarında kadınlar sokakta olmaya devam edecekler. Ayşe Acar Başaran yalnız değildir HDP yalnız değildir. Kadınlar olarak bütün saldırı ve tehditlere rağmen bu iktidarı ve eril iktidarlığı alaşağı edene kadar sokakta olmaya devam edeceğiz.” dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim