Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Olağan Genel Kurulu çoğunluğun sağlanması ile gerçekleştirilen oylamada Nihat Mazmanoğlu başkanlığındaki beyaz liste seçildi. 
Seçimden hemen sonra, HGC’ye ilişkin sosyal medya üzerinden iddialar paylaşıldı.
Göreve Yeni Seçilen Hatay Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, paylaşılan iddiaları “mesnetsiz” olarak nitelendirdi. 
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Hatay Gazeteciler Cemiyeti seçimlerinin sonucunun belirlenmesinden hemen sonra sosyal medya üzerinden bazı arkadaşlarımızın istifa ettiklerini duyurmalarını üzüntüyle karşılamakla birlikte yapılan mesnetsizce iddiaları ise kabul etmiyoruz. 
İddia edildiğinin aksine üyeliği silinenlerin tamamı üyelik vasıflarını yitirmiş, bir kısmı istifa eden üye arkadaşlarımızın istekleriyle referanslarıyla yaptığımız yeni üyelerin tamamı da üyelik kriterlerini taşıdıklarının belgeli ispatı sonrası üyelikleri yapılmıştır. Bu bilgiler cemiyetimizin internet sitemizde de zaten açıkça görülmektedir. Hal böyle iken mesnetsiz iddialarla kafalarda soru işareti yaratacak yanlış söylemlerde bulunmak düşündürücüdür ve bu mesleği birlikte icra ettiğimiz arkadaşlarımıza yakıştırmamaktayız.
İddia edildiğinin aksine, genel kuruldan günler önce dileyen her arkadaşımıza 199 kişilik üye listemiz verilmiş olup, hiç kimse hiçbir üye ile ilgili üyelik kriterlerini taşımadığı vs. şeklinde bir itirazda ve beyanda bulunmamış olup, genel kurul sonrası seçim sonuçlarının açıklanmasıyla bu istifaların mesnetsiz iddialarla yapılmış olması düşündürücü olmakla beraber samimiyetten çok uzaktır.
Kaldı ki cemiyetimiz, Hatay İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yakın zamanda denetlenmiş olup hiçbir aykırılığın olmadığı, tüzük dışına çıkılmadığı ilgili kurum tarafından onaylanmıştır.
Cemiyetimiz büyük ve tüm Hatay’ı kapsayan geniş bir ailedir. Yeni üye yapılacağı gibi istifalar da olacaktır. Kaybetmenin gerginliği ile yapılan gayriciddi açıklamalarla güzide cemiyetimizin yıpratılmasına ise asla müsaade etmeyeceğiz.”
Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: TE Bilişim