Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Samandağ Koordinatörü Mehmet Ali Kamacı, Samandağ Yeni Devlet Hastanesi’nin yolu ile ilgili açıklama yaptı. 
HBB Samandağ Koordinatörü Kamacı, geçtiğimiz günlerde Ak Parti Hatay Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman’ın paylaşımını yaptığı videodaki  “372 metrelik hastane yolunun HBB tarafından yapılmadığı” yönündeki sözlerine cevap verdi.           
Koordinatör Kamacı, Hatay Halkının yanıltılmak istendiğini belirttiği açıklamasında Milletvekili Yayman’ a seslenerek “Hangi mevki ve makamda olursanız olun sizin halkınıza yanlış bilgi verme hakkınız yoktur.” dedi.
Kamacı, açıklamasında “Sayın Yayman; bazı sosyal medya hesaplarınızda, hizmete açılmamış, kabulleri yapılmamış Samandağ’daki Devlet Hastanesi'nin yolunun, HBB tarafından yapılmadığı iddia ederek, hastane ‘bağlantı yolu olmadığı için açılmıyormuş’ izlenimi vermeye çalışmışsınız. Bu izlenimlerinizi daha önce Hatsu içinde denediniz tutmadı, tutmayacak bir kaç oy devşirmek için Samandağ halkına yanlış bilgi vermeye devam ediyorsunuz buna değmez.
Sayın Yayman; Kuşalanı Mahallesi’ndeki Devlet Hastanesi yolunun genişletme çalışmaları başlatılmıştır. Ancak yolun ambulansların da rahatça kullanabileceği şekilde kullanılabilmesi için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Samandağ çevre yolunun hastane bağlantısının yapılması gerekmektedir.
Sayın Yayman, belediyemiz tarafından 19 Ağustos 2021'de KGM'ye resmi yazı yazılarak, ‘yol yapımı planının tamamlandığı, 20 metre genişliğindeki yolun yapımı için, bağlantı yollarında ambulansların da geçişini kolaylaştıracak koordinatlar da verilerek kavşak düzenlemesi’ talep edilmiştir.
Sayın Yayman, yazıda, yollar üzerinde binalar olduğundan kamulaştırma bilgileri talep edilmiştir. KGM'den, 13 Eylül 2021 tarihli yazı ile tarafımıza, “En kısa zamanda çalışmalara başlanacak olup bu kesimdeki kavşak imalatı yeni yapılan ikmal ihalesi iş kapsamına alınacaktır” cevabı gelmiştir. Sayın Yayman; bahse konu yolun amacına uygun olarak açılabilmesi için kavşak düzenlemesi ve gerekli kamulaştırmalar yapılmalıdır. Hatay İl Sağlık Müdürlüğüne ve hastane yönetimine 2021 Eylül ayı itibariyle bilgilendirmeler yapılmıştır. 
Sayın Yayman, her nedense bir türlü kabul işlemleri tamamlanmamış, açılmamış olan Samandağ'daki bu hastanenin hizmete girmesini hemşehrilerimiz sabırsızlıkla beklemektedir. Bu vesile ile ilgili kurumları bir kez daha görevlerini titizlikle yapmaya çağırıyoruz.
Sayın Yayman, Hatay halkını mağdur edenler; vatandaşlarımızı yanıltmaya çalışanlar, hastaneyi hizmete açmayanlar, HBB’nin resmi yazılarını görmezden gelenler, kazanılan davaların gereğini yapmayanlardır. Hemşehrilerimiz, konunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını ilgili kurumlardan bekliyor.” ifadelerine yer verdi.
 

Editör: TE Bilişim