Hatay Çalışma Ve İş Kurumu, Okullarda Temizlik İşlerinde Çalışacak 875 Kişilik Toplum Yararına Program Açıyor.                     
Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sayın Hüsnü Çelik, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile 4,5 ay süreli, temizlik işlerinde görev alacak yeni dönem Toplum Yararına Programlar için gerekli hazırlıklarda son aşamaya gelindiğini belirtti. 
15 ilçeyi kapsayan Toplum Yararına Program (TYP) yalnızca okullarda temizlik işlerinde görev yapılmasını kapsamakta olup 4,5 aylık süreyi içermektedir. 
İl genelinde toplam 875 kişilik program açılacağına değinen İl Müdürü Hüsnü Çelik, başvuruların 23 Ocak Pazartesi günü alınmaya başlayacağını ve 5 gün boyunca devam edeceğini bildirdi. Başvurmak isteyenlerin www.iskur.gov.tr internet adresinden, e-devlet üzerinden ya da ALO 170’i arayarak başvuru yapabileceğini ancak bu kanalları kullanarak başvuru yapılması sırasında çeşitli sorunlarla karşılaşan vatandaşların İl Müdürlüğüne giderek İş ve Meslek Danışmanlarından yardım alabileceğinin de altını çizdi. 
İl Müdürü Hüsnü Çelik, yaptığı açıklamada; “875 kişilik asil katılımcıların tamamı Noter kurası ile belirlenecektir. 31 Ocak 2023 günü Noter huzurunda yapılacak kuranın yeri ve saati ilerleyen günlerde Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından açıklanacaktır. Noter kurasında ismi çıkanlara, Gelir Testi yapılacak ve hane geliri asgari ücretin bir buçuk katı olanlar kurada çıksa bile hak sahibi olamayacaktır” dedi. 
Okulların ikinci döneminin başladığı 6 Şubat 2023 günü de TYP kapsamında belirlenen 875 kişi görevlerine başlayacağı ifade edildi.  
Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: TE Bilişim