Hatay Tabip Odası’nın genel kurul toplantısı geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi.             
İki gün süren genel kurul toplantısının Pazar günü gerçekleştirilen seçimi sonunda Hatay Tabip Odası yeni yönetimi, onur, denetim ve TTB büyük kongre kurulları seçildi.
HTO’nun yeni başkanının önümüzdeki günlerde belirlenerek devir teslim yapılması bekleniyor.
Düzenlenen Genel Kurul Toplantısında görevi sona eren HTO Başkanı Dr. Sadık Nazik, yaptığı konuşmada; Hatay Tabip Odası’nın; her koşulda evrensel hekimlik değerlerini ve meslek etik ilkelerini savunan, hekimlerin özlük hakları, meslek onuru, mesleki bağımsızlık ve hekimlerin geleceği için mücadele eden, bunun için de tüm sağlık emek meslek örgütleri, diğer demokratik meslek örgütleri, sendikalar, odalar, derneklerle, en önemlisi de halkla dayanışmayı sürdüren, bilimden ve akıldan ayrılmayan bir yol çizen, doğasına, çevresine, çocuk haklarına, kadın haklarına sahip çıkmayı da görev bilen, “İyi Hekimlik Değerlerine” sımsıkı sarılan, bu konuda asla taviz vermeyen bir oda olduğunu belirtti.
Nazik, konuşmasında sağlık çalışanlarının acil taleplerini sıraladığı konuşmasında “Caydırıcı bir Şiddet Yasası acilen çıkartılmalı. Kovid-19 bizler için meslek hastalığı olarak kabul edilmeli. Hekimlerin örgütlenmesi ve haklarını savunması için tüm olanaklar sağlanmalı. Başta, hekimlerin meslek örgütü TTB ve Tabip Odaları olmak üzere, hedef gösterilmekten vazgeçilmelidir.” dedi.
 Nazik, konuşmasını “Bizler, Hatay Tabip Odası olarak, meslektaşlarımızın ve halkın yoksullaştırılmasına, sefalete sürüklenmesine, ülke kaynaklarının tüketilmesine seyirci kalmayacağız. İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret, insanca yaşayabileceğimiz koşullar ve demokratik bir Türkiye için taleplerimizin takipçisi olmaya ve kardeş meslek odaları ve sendikalar ile birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.” sözleriyle tamamladı.
Yapılan seçimi sonucunda yeni Yönetim, onur, denetim ve büyük kongre üyeleri şu isimlerden oluştu:
Yönetim Kurulu: Uzm. Dr. Canan Karakuş, Uzm. Dr. Esmehan Pehlivan, Doç. Dr. Göksel Bayar, Dr. Nilgün Öner Şafak Uzm. Dr. Nurettin Yeral, Dr. Sami Reyhan, Dr. Sevdar Yılmaz.
Onur Kurulu: Uzm. Dr. Ahmet Deveci, Dr. Ali Kanatlı, Uzm. Dr. Mukaddes Ezelsoy, Uzm. Dr. Nuh Baklacı, Doç. Dr. Serdar Toksöz.
Denetleme Kurulu: Uzm. Dr. Ebru Azizoğlu Akçin, Uzm. Dr. Muhsin Boz, Uzm. Dr. Ümit Oğur.
TTB Büyük Kongre Üyeleri: Dr. Çiğdem Tektaş, Dr. Doğan Dalgıç, Uzm. Dr. Kadriye Sovuksu Acar, Dr. Mehmet Mansuroğlu, Dr. Riyat Kırmızıoğlu, Uzm. Dr. Şermin Meriç Yapar, Uzm. Dr. Şükran Barutçu.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim