Hatay Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen İstanbul Maltepe etkinlik alanında düzenlenen Hatay Tanıtım Günleri açılış töreninin ardından başladı.
25 Eylül’e kadar devam edecek Hatay Tanıtım Günleri açılış törenine ilçemizi temsilen Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Duran katıldı.
Hatay’ın doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerinin İstanbul’a taşındığı, Memleket Günleri Hataylılar Buluşuyor programı 22 Eylül 2022 düzenlenen açılış töreniyle başladı.
Düzenlenen açılış törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Duran’ ın yanı sıra Hatay Milletvekilleri, ilçe belediye başkanlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve İstanbul’da yaşayan çok sayıda Hataylı katılım gösterdi.
Açılış konuşmalarının yapılmasının ardından protokol üyeleri “HATAY” yazılı künefenin şerbetini birlikte döktü ve açılış kurdelesini kesti. Daha sonra her ilçenin standının yer aldığı stantlar gezildi.
İlçemizin de standının yer aldığı Hatay Tanıtım Günleri İstanbullular ve İstanbul’da yaşayan Hataylılar tarafından 25 Eylül 2022 Pazar akşamına kadar gezilebilecek.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim