Hatay ADD Şubelerınden Ortak Açıklama:"Hatay Devleti Meclis Binası Kütüphanesine Valinin Değil, İlimizi Ana Vatana Kavuşturan Devlet Yöneticilerinin Adı Verilmeliydi"   
 Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Antakya, İskenderun, Samandağ, Reyhanlı, Arsuz, Dörtyol, Payas ve Karaağaç şube yöneticileri ortak bir yazılı açıklama yaparak, "Hatay Devleti Millet Meclisi" binasındaki kütüphaneye, Hatay Valisi Rahmi Doğan'ın adının verilmesini doğru bulmadıklarını ifade etti.
Açıklamada şöyle denildi;
"Hatay Devleti, “Hatay benim şahsi meselemdir” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde İskenderun Sancağı'nın 2 Eylül 1938 tarihinde bağımsızlığını ilan etmesiyle kurulmuş bir Türk Devletidir.
Hatay Devleti, Millet Meclisinin 40 milletvekili, Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen, Başbakan Abdurrahman Melek ve Millet Meclisi Başkanı Abdülgani Türkmen'in yönetiminde Hatay Devleti Meclis Binası Salonunda oy birliği ile 29 Haziran 1939 yılında Türkiye Cumhuriyeti'ne katılma kararı almıştır.
 Hatay'ın ana vatana kan dökmeden, savaşmadan, diplomatik başarı ile katılmasında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yürekleri ve cesaretleri ile emek verenleri bu önemli günün yıldönümünde büyük bir minnet ve saygıyla anıyoruz.
Hatay Devleti'nin ilhakında, sembolleşmiş Millet Meclisi Binasının devletimiz tarafından onarılması ve içine bir kütüphanenin yapılmasında başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm emeği geçenlere saygılarımızı sunuyor, teşekkür ediyoruz.
Ancak, Millet Meclisi binasına yaptırılan kütüphaneye Sayın Valinin adının verilmesini Hatay ilinde yer alan Atatürkçü Düşünce Derneği şubeleri olarak doğru bulmadığımızı ifade ediyoruz.
Çünkü, Meclis binasında devletimizin olanaklarıyla yaptırılan kütüphaneye Tayfur Sökmen, Abdurrahman Melek ya da Abdülgani Türkmen adının verilmesinin Millet Meclisi ruhuna, o günlerin anısına ve genç kuşaklara öğretilmesi bakımından çok daha uygun olacağını düşünüyoruz.
Bu konuyu Sayın Valinin dikkatine sunuyor, kararın bir kez daha gözden geçirmesini talep ediyoruz. Saygılarımızla".
  Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: TE Bilişim