HATSU Genel Müdürlüğü tarafından, Defne Harbiye bölgesinde suyun mikroplu olduğu yönündeki iddialar yalanlandı. 
 Yapılan açıklamada “Bazı haber siteleri ve sosyal medya sayfalarında paylaşılan “Defne Harbiye bölgesinde suyun mikroplu olduğu” yönündeki iddialar asılsızdır.
Defne ilçesine bağlı Harbiye bölgesinde son günlerde ishal ve kusma vakalarının artması beraberinde şebeke suyunun mikroplu olduğu düşüncesini ortaya çıkarmıştır. HATSU Genel Müdürlüğü, yöneltilen iddiaların doğru olmadığına dikkat çekerek, Hatay genelinde HATSU denetimi ile kontrolündeki tüm depo ve şebekelerde içme, kullanma suyunun kontrolleri, klor ölçümü HATSU teknik personeli tarafından günlük olarak yapılmaktadır.
Ayrıca, meskenlere verilen içme suyunun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da rutin olarak numune alınıp analizleri yapılarak kontrol edilmektedir, Yapılan ölçümlerde şebekedeki klor seviyesinin Sağlık Bakanlığının yayınlamış olduğu insanı tüketim amaçlı sular hakkında yönetmelikte yer alan mevzuat sınır değerleri arasındadır. Gelen şikayetler üzerine 08.03.2022 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından alınan su numunesinin analiz sonuçları temiz çıkmış olup şebekede sağlığı tehdit edecek herhangi bir bulguya rastlanmamıştır.
Asılsız iddialarla halkımızı tedirginliğe ve paniğe iten kişileri kınıyoruz ve gerçeklik payı olmadan yöneltilen bu tür iddialara karşı tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı belirtmek isteriz.” denildi.
Foto-Haber:Uğur Hüzmeli

Editör: TE Bilişim