Havaların ısınmasıyla birlikte insanlar yavaş yavaş akşam serinliğinde yürüyüş yapmaya başladı.
Tabi bu durum bazı sorunları da beraberinde doğuruyor. İnsanlarla sokak hayvanları daha da fazla karşılaşmaya başladı. İlçemizde daha önce yaşanmış hepimizin bildiği sokak hayvanlarının saldırısının sebep olduğu kazada hayatını kaybetmiş bir vatandaşımızda oldu. Elbette sokak hayvanlarının sebep olduğu neredeyse çoğumuzun yaşadığı ve ya karşılaştığı vakalar da var.
Sokak hayvanlarının yarattığı bu durum için çözümü yine insanlar bulacak.            
“SAHİPSİZ HAYVANLAR GÜVENDE OLURSA İNSANLAR DA GÜVENDE OLUR”
Hayvanlara yaşayabilecekleri alanlar sağlanarak, beslenmelerine ve sağlıklarına dikkat edilecek alanlardan bahsediyoruz.  Bunu kim yapacak elbette ki belediyeler.
Daha önceleri Büyükşehir belediyelerin yetkisinde olduğu için bakımevlerinin sorumluluğunu ilçe belediyeleri üstlenmiyordu. Fakat geçtiğimiz Temmuz ayında Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Yasa ile Hayvan bakımevlerinin en geç kurulma tarihleri de belirlendi. Yasa diyor ki; Büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri ve nüfusu 75 bini aşan belediyeler 31 Aralık 2022, diğer belediyeler ise 31 Aralık 2024'e kadar hayvan bakımevlerini kuracak. Belediyeler, 3 yıl süreyle hayvan bakımevleri kurmak ve rehabilitasyon işlemlerini gerçekleştirmek için kesinleşmiş en son bütçe gelirlerinin binde beşi oranında kaynak ayıracak. Bu oran büyükşehir belediyelerinde binde üç olarak uygulanacak.
 Nüfusu 25 binin altında olup hayvan bakımevi kurma zorunluluğu bulunmayan belediyelere de sorumluluk alanındaki sahipsiz hayvanları en yakın belediyeye götürerek rehabilite ettirme zorunluluğu getirildi. 
HAL BÖYLEYKEN BİZ DE SORMAK İSTİYORUZ 
İlçemizde belediyenin sokak hayvanları için herhangi bir girişimi var mı? Sorunun çözümü için hayvanların yaşamlarına kastetmeden onlara sağlıklı yaşanabilir bir alan oluşturabilecek misiniz? Malum süre de daralıyor.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim