Tarihin en çok merak edilen kişilerinden biri olan Hayyam’ın konu edildiği tiyatro oyunu  Defne ve Samandağ’da sergilenecek.   
1989 yılından bu yana aralıksız olarak sanatsal çalışmalar yapan Ekim Sanat Tiyatrosu’ nun son oyunu “ Hayyam” Hatay’ da sanatseverlerle buluşuyor.
Defne’ de 10 Aralık Cuma günü saat 19:00’ da Doğuş Okulları Aşağı Okçular Kampüsünde, 11 Aralık Cumartesi günü saat 18:30’ da ÖVDER Samandağ Şubesinin katkılarıyla Samandağ Kültür Merkezinde sergilenecek.
Ömer Naci Topcu’ nun yazıp yönettiği oyunda Burak Çağatay Serinbaş, İsmail Hocaoğlu, Ebru Kaymakçı, Arda Yıldırım, Selçuk Ağırman rol alıyor.
Oyunun Konusu: Nizamülmülk’ün öldüğü gece Selçuklu’nun en önemli bilim merkezlerinden ve Hayyam’ın çalışmaları için yapılan rasathaneye de baskın yapılması beklenmektedir. Hayyam eşyalarını toplamak üzere rasathaneye gelir. Bu sırada resathaneye bir haşhaşi gelir. Az sonra Hayyam bunun bir kadın olduğunu fark eder. Haşhaşilerin başı Hasan Sabbah bu kargaşadan Ömer Hayyam’ın zarar görmesini istememektedir. Adamlarından Hayyam’ı alıp Alamut Kalesine getirmelerini istemektedir.  
Ömer Hayyam ve Hasan Sabbah üzerinde iktidar olgusunun sorgulandığı bilimsel çalışmaların öneminin vurgulandığı oyun Hayyam’ın her türlü baskıyı reddedişiyle noktalanır. Her hangi bir güce sırtını dayamaktansa bilgiye ve halkın sağ duyusuna olan güveni ile otoriteye isyan etmek zulmü kabullenip rahat bir hayat yaşamaktan daha değerlidir, Hayyam için…
 

Editör: TE Bilişim